2020. 04. 18.

Böjte Csaba testvér fiataloknak ad udvarlási tanácsokat

Nagy fába vágta a fejszéjét Böjte Csaba testvér: a rendkívül népszerű ferences szerzetes “Szerelem Tanösvény” néven fiataloknak ad udvarlási és párkapcsolati tanácsokat. A videókat  – amelyeket humoros történetekkel “fűszerez” – naponta tízezrek nézik a Facebookon.

“Székelyföldön azt mondják, hogy a lányakat és a várakat ostrommal veszik be. Szendrey Júlia is először Petőfi Sándornak nemet mondott, mert a “korabeli bulvársajtó” szerint a költő nagyon csúnyán beszélt, míg a Párizsban is tanult, finomlelkű lánynak ez nem tetszett. Petőfi is ismerhette ezt a mondást, mert  hanyag eleganciával nekiült és megalkotta a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes versét. Szépen rózsaszín borítékba tette – mivel akkoriban emailt nem küldhetett – és postára adta! Júlia pedig megenyhült és várának kapujának kulcsát “kidobta neki”. 

Ezt kellene  a mai embernek megtanulnia:

hirdetés

hogy kimutassa azt, amit akar!

Nehezen tudok vonzónak elképzelni egy olyan férfit, aki odamegy egy nőhöz, hogy “ha gondolod és nem zavarlak, akkor akár a feleségem is lehetsz…”. Lagymatag ember lagymatag férj és lagymatag családapa lesz! Szegény lányoknak igazuk van, ha erre azt mondják, hogy “puszi és viszontlátásra”! 

Fontos, hogy a fiúk kitudják mutatni az érzelmeiket! Az udvarlás olyan, mint amikor felemeled a fedőt, hogy vajon mit készít a másik neked, kíváncsian, szeretettel téve ezt. Igény van az udvarlásra, az egymás iránti szeretet kimutatására, és ha az eljegyzés előtti időszakban sincs meg ez, akkor mikor alakuljon ki? 

Teljes felvétel:

Fotó: magnificat.ro

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás