2020. 04. 18.

250 nigériai család élelmét adakozták össze a 777 olvasói!

Megható üzenetet írt a 777-nek Dr. Fodor Réka: a magyar orvos Nigériában, Onitsha városában ragadt, mivel az országot hermetikusan lezárták a koronavírus miatt. Néhány napja interjút készítettünk vele, amelyet követően rengeteg adományt küldtek neki az olvasók!

Dr. Fodor Rékának különlegesen fontos a munkája, hiszen a betegek gyógyítása mellett rengeteg embert fenyeget az éhség, ezért az orvos adományokat gyűjt, hogy rizst vehessen a helyieknek. Ezért is felemelő, hogy a 777 olvasói pár nap alatt kétmillió forintot adományoztak az Afréka Alapítványnak, amelynek köszönhetően 250 család egyheti élelmiszerellátása oldódott meg! 

“Elképesztő, két nap alatt összegyűlt 2 millió forint! Ennek most legnagyobb része a 777-ből. Nagyon köszönjük, ez pont hat tonna, azaz egy teheautónyi rizs, amely 250 család egyheti élelme! És még gondolom további adományok kis érkeznek, hiszen látom, hogy rengetegen osztották meg ❤

A 777 ONLINE adásában Fodor Réka részletesen mesélt a nigériai helyzetről:

hirdetés

“A határok lezárása miatt akadozik az élelmiszerellátás, ezért én most rizst veszek az embereknek. Egy nagy teherautóra ráfér hat tonna – ami körülbelül ötezer dollárba kerül. Egy ilyen rakomány 250 zsákból áll, azaz 250 család heti ellátása nagyon szűken. A kétszázmillió lakosú országban százötvenmillió embernek nincsen megtakarítása, napi egy dollárból élnek napról-napra. A legtöbb helyen áram és víz sincsen, így pedig tartósítani sem tudnak élelmiszert – ha egyáltalán lenne pénzük és lehetőségük vásárolni. Most nem is orvosnak érzem magam, hanem egy humanitárius segélyszervezet tagjának.

Egész nap mosolygok amikor velük vagyok, de amikor nem látják, akkor sírok, mert arra gondolok, hogy milyen állapotok lehetnek itt. De másnapra a Jóisten mindig megsegít, és főleg az ő rendületlen hitük. Őszintén megvallva engem az ő hitük tart életben, csak ezt nem mondom meg nekik. Ha meg kell hogy haljanak, akkor ők a mennyországba kerülnek, mert ők valóban hisznek. Nem csak beszélnek róla, hanem megélik azt, hogy az örökéletük van.” 

Amennyiben segíteni szeretnél:
Számlaszám: Afréka Alapítvány 10101346-27099400-01004002
IBAN: HU66
SWIFT kód: BUDAHUHB

 

777 ONLINE Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás