2020. 04. 10.

Különleges tanúságtételt tettek a Nemzeti Színház művészei

Remek videót publikált nagypénteken a Nemzeti Színház Youtube-csatornája: 14 színész megy végig a 14 stáción, személyes tanúságtételt téve hitükről, életük nehéz megpróbáltatásairól. Vannak akik Jézusról beszélnek, mások egészen megrendítő őszinteséggel mesélnek családi drámájukról.

Azért is különleges ez a felvétel, mert Magyarországon a művészek kimondottan ritkán beszélnek hitbeli meggyőződésükről, teljesen tabutémának számít ez a téma. Most azonban a nemzet színházának művészei nagy példát mutattak: köszönet őszinteségükért, példamutatásukért, a különleges lelki ajándékért!

A színház hivatalos honlapja így számolt be a kezdeményezésükről:

“A 14 titok előtt 14 különböző szemszögből és megközelítésben áll meg egy-egy színész. Akad, aki személyes, családi történetét viszi a kereszt tövébe, más egy-egy zenei vagy olvasmányélményét osztja meg a nézővel, többen színpadi szerepüket idézik fel. Színészeinkkel együtt mindannyian elgondolkodhatunk azon, mikor botlottunk meg először az életben, felvesszük-e keresztünket, vigaszai tudunk-e lenni embertársainknak, vagy éppen mi szorulunk vigasztalásra. Különösen járvány idején szembesülhetünk azzal, milyen kárt okozhat egy-egy bántó, megalázó gesztusunk, ahogy Jézus szenvedéstörténetét szemlélve azon is elmerenghetünk, hogy az együttérzés és segítségnyújtás mellett milyen erőforrást találunk a jelenlegi helyzetben. A nagypénteki elidőzést segítik Korzenszky Richárd bencés szerzetes gondolatai, valamint Rofusz Ferenc Oscar-díjas filmrendezőnk és Békési Sándor református teológiai professzor grafikái – nekik külön is köszönetet mondunk, hogy felhasználhattuk írásaikat, és Az utolsó vacsora című, Magyar Filmdíjban részesült filmhez készült vázlataikat.

A karanténban „bejárt” keresztúton a következő művészek személyes reflexiót ismerhetjük meg: Bakos-Kiss Gábor, Barta Ágnes, Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Blaskó Péter, Katona Kinga, Nagy Mari, Rácz József, Rátóti Zoltán, Schnell Ádám, Szarvas József, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Trill Zsolt. Velük együtt kívánunk áldott húsvétot a Nemzeti Színház közönségének!”

Fotó: programturizmus.hu

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás