2020. 04. 03.

“Isten nem ok és cél nélkül tesz próbára” – Révész Szilvia

A járvány nélkül valószínűleg nem lenne részünk abban az elképesztő kegyelemben, hogy ennyi fantasztikus prédikáció és Biblia ismereti előadás legyen fent a világhálón. Korábbi OFFLINE vendégünk Révész Szilvia is belevetette magát a videózásba – mindannyiunk örömére. A Biblia egyik legnehezebb történetét, Ábrahám és Izsák történetét értelmezi számunkra elképesztő bölcsességgel!

Nagy kísértés az aggodalmaskodás és az is, hogy mindent mi akarjunk megoldani – foglalja össze a mostani helyzetnek lélektani folyamatait Révész Szilvia, aki szerint legtöbbünk számára komoly nehézséget okoz azzal szembesülni, hogy a lehetőségeink korlátozottak. 

“Ha szeretnénk, hogy ez az időszak áldás legyen a számunkra, akkor meg kell tanulnunk együtt élni a nehézségekkel, és a bizonytalan jövőben is hittel és reménységgel tekinteni a holnap felé. Nőként, anyaként nem csak a személyes sorsunk múlik azon, hogyan reagálunk. A környezetünkre is hatással van mindez” – hívja fel a figyelmünket. 

A népszerő író, tréner, előadó YouTube videójában Ábrahám történetét dolgozza fel, ami a hitbenjárásról, próbákról, kritikus helyzetekről szól. Egy olyan szakaszában kapcsolódunk be a történetbe, amikor már megtörtént a csoda, Isten ígérete beteljesült és Ábrahám apa lett vénségére. Ezek után már csak hátra kéne dőlni, de Isten próba elé állítja Ábrahámot. 

hirdetés

“Szeretnénk azt,hogy a dolgok kiszámíthatóak legyenek,mert akkor érezzük magunkat jobban biztonságban. De az élet nem ilyen.” – magyarázza Révész Szilvia. 

“Amikor Isten próbára teszi az életünket, akkor nem ok és cél nélkül teszi azt. “

A krízisben nem az a lényeg, hogy mi lesz a végkimenetele, hanem az, hogyan reagálunk rá. Nem az a lényeg, hogy mi történik vagy nem történik velünk, hanem hogy milyen választ adunk ezekre a történésekre. Ábrahám életén keresztül megérthetjük a megpróbáltatások értelmét, és hisszük, hogy végül mindenki, aki meghallgatja ezt a tanítást, olyan üzenetekre fog találni, melyek bátorítani tudják és megnyugvást adnak neki nemcsak a mostani helyzetben, hanem a továbbiakban is.

Szemle Videók
hirdetés

1 Komment

  • Válasz harszti jánosné 2020. 04. 06. 21:38

    ISTEN Tudom , hogy szeret , és meg segit