2020. 03. 31.

#csakegygondolat – Ha váratlanul tör ránk a baj

Elképesztő, hogy mennyire aktuálisak C.H. Spurgeon tizenkilencedik századi angol prédikátor gondolatai. A prédikátorok fejedelmeként emlegetett férfinek műveit még életében harminc nyelvre fordították le, és többször prédikált tízezres létszámú gyülekezet előtt. Rövid napi elmélkedései a ma emberének is érthetőek és világosak, és a járványos időszakban is aktuális örök, Isteni üzenettel találkozunk bennük.

“Nem kell félned a hirtelen fölrettenéstől, sem attól, hogy viharként rád törnek a bűnösök. Mert az Úrban bizakodhatsz, és ő megőrzi lábad a csapdától”(Péld 3,25-26)

Mikor Isten ítél, nem az övéit akarja megijeszteni. Nem azért ítél, hogy ártson az igazaknak, hanem éppen azért, hogy megvédje őket.

Azt akarja, hogy népe bátor legyen. Akiket Isten jelenléte örömmel tölt el, azok tanúsítsanak lélekjelenlétet. Mivel az Úr maga is hirtelen jelenik majd meg, nem szabad meglepődnünk semmi váratlan történésen.

Isten szeretetének felséges ajándéka, hogy a váratlanul támadt baj közepette is tudunk nyugodtak maradni.

Az Úr választottainak legyen ítélőképességük, és lássák meg, hogy nem a gonosz támadása jelenti az igazi szerencsétlenséget a világ számára, hanem egyedül csak a bűn. A reá következő büntetés olyan, mint a tartósító só, amely megóv a bomlástól. Sokkal inkább féljünk a bűntől, amely a kárhozatra visz, mint a pokoltól, amely a bűn következménye.

Ezért legyen az Úr népe szellemében nyugodt, csöndes. Bár a Sátán és cimborái rendkívül ravaszak, akik Istennel járnak, nem esnek rejtett csapdáikba. Menj hát, hívő testvérem és bízzál az Úrban!

 

Forrás: C.H.Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás