2020. 03. 24.

„Nincs más út, az Istennel haladj” – elkészült a remény himnusza

Varga Miklós: „Európa” című slágerét biztos mindenki ismeri, valószínűleg rengetegen kedvelik is. Két fiatal énekes, Nagy Szilárd és Ragány Misa ezt a dalt komponálta át „Európa 2020, a remény himnusza” néven, amelynek sorai a jelenlegi helyzetben nagyon aktuálisak.

Szerintem már az eredeti dalnak is magával ragadó a dallamvilága és a szövege, de Nagy Szilárd és Ragány Misa videoklipje a koronavírus-járvány idején különösen is fontos üzeneteket fogalmaz meg nekünk. Hiszen ki gondolta volna két-három hónappal ezelőtt, de akár még csak pár hete is, hogy a tavasz ilyen körülmények között köszönt majd ránk. Sokszor érezhetjük magunkat védtelennek az otthoni magányban, mégis sokszor szembesülünk az összefogás nagyszerű ajándékával is. Bár talán erről nem szerepel annyi hír a különböző médiumok felületein, de a közösségi médiában rengeteg önzetlen felajánlás terjed, amivel a másiknak akarnak önzetlenül segíteni az emberek.

Talán ez az önzetlenség az, ami hiányzott a napjainkból. Sokszor magunkba fordultunk, lefoglalt a tanulás, a munkánk és a rengeteg teendőnk, de ezek között sokszor bezártunk és befelé fordultunk, magunkkal törődtünk.

Most viszont itt a lehetőség az összefogásra és arra, hogy kinyissuk a szívünket, ahogy a dal szövege is mondja. Ez a felhívás pedig azért is fontos, mert rá kell jönnünk, hogy „Nincs más út, az Istennel haladj”. Ha pedig erre az útra rálépünk, akkor eljöhet egy jobb világ. Sokszor erről talán csak rózsaszín ködfelhőben álmodoztunk. Azonban most ebben a nehéz helyzetben tényleg nap, mint nap megtapasztaljuk, hogy milyen segítőkészek tudunk lenni és figyelünk a másikra. Ez az összefogás pedig reményt kell, hogy adjon mindnyájunknak…

 

hirdetés

Volt egy álmunk, nem is rég
Megtépázta most egy veszteség
Ne hulljon jégesőként ránk a félelem
Az ember sokszor védtelen

Fogjunk össze és nem lesz vész
Vezessen mindenkit a józan ész
És újra jó irányba fordulhat a szél
Ha adni tudsz annak, aki fél

Refrén1:
Ezért kérlek, becsüld meg őt
Segítsd az embert, a szenvedőt

Nagyon kérlek, szeresd is őt
Nyisd ki a szíved, hogy legyen jövőnk

Segítsd most őt, ki bíztatott
Felnevelt, hitet, erőt adott
A jövő súlyos tétje nyomja a válladat
Nincs más út, az Istennel haladj

Olasz csizmáján a nap
Remélem, holnap új erőre kap
Megszülethet majd egy szebb és jobb világ
Ha meghallod, a remény himnuszát

Refrén2:
Ezért kérlek, mentsük meg őt
A vén Európát, a megtört nőt
Nagyon kérlek, védjük meg őt
A vén Európát, a gyönyörű nőt

Fotó: Vámos Zoltán

#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás