2020. 03. 22.

Taps a dolgozókért

A világ egyre több pontján terjedő köszönetnyilvánítás a héten már rengeteg helyen megjelent Magyarországon is. Egészen pontosan, hogy este 8-kor tapsoljunk az erkélyekről, ablakokból minden dolgozóért, aki nem tud otthon maradni a járvány idején.

Jó látni, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére milyen összefogás van jelenleg az országban rengeteg helyen. Összeszedni is nehéz lenne azt a számos felajánlást és segítséget, illetve jó kezdeményezést, amelyek mosolyt csalnak az ember arcára. Mégis egyet most kiemelnék ezek közül, amelyhez személyes élményem is kötődik.

Elsőként négy nappal ezelőtt kapcsolódtunk be a „Taps a dolgozókért” kezdeményezésbe. Már előtte olvastam róla, hogy Káposztásmegyeren a lakók tapssal fejezik ki hálájukat az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkájukért, majd ezt a kört folyamatosan bővítették és jelenleg tulajdonképpen már munkakörtől függetlenül mindenkinek szól a taps, aki nem tud otthon maradni munkája miatt és értünk dolgozik ezekben a napokban.

Nagyon szép gesztus! Amikor első alkalommal tapsoltunk mi is, meghatódtam ezen az összefogáson. Máskor élünk sok százan és ezren egymás mellett, de többnyire csak a saját dolgainkkal vagyunk elfoglalva. Most viszont este 8-kor egyre több ember életében fix pont, hogy kimegyünk az erkélyre vagy éppen az ablakokból tapsoljuk embertársainkat.

Pár napja alakult a „Taps a dolgozókért” Facebook-csoport, amihez itt lehet csatlakozni. A cikk írásának időpontjában már több mint 10 ezerre nőtt a tagok száma. Minden este egyre több településről kapcsolódnak be. Nagyon felemelő látni az itt megosztott videókat is, amelyek reméljük, minél több embernek jelentenek támaszt ezekben a napokban.

Tapsoljunk minél többen és

ha véget ér a járvány, akkor se felejtsük el ezt az emberséges arcunkat megmutatni,

mert akkor valóban jobb lehet a világ és nem csupán ezekre a napokra.

Aki pedig nem csak tapssal, hanem imádsággal is szeretne bekapcsolódni az összefogásba, arra is van lehetőség a 777 imaláncában, amelyhez bő egy hét alatt már közel 47 ezren csatlakoztak.

Fotó: nypost.com

#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás