2020. 03. 20.

Nemes gesztus – ingyenesen letölthető az Adoremus

Járványügyi intézkedés miatt ingyenesen letölthető a katolikus Adoremus liturgikus kiadvány. A döntést a Magyar Kurír oldalán kedden jelentették be.

“Ezekben a napokban különösen szembesülnünk kell azzal, mennyire törékeny az ember és egész teremtett világunk” – olvasható a Magyar Kurír oldalán. 

“A szerkesztőség is szeretne olvasóinknak, barátainknak a járvány idején segíteni, ezért a mai naptól Adoremus kiadványunkat ingyenesen elérhetővé és letölthetővé tesszük az Új Ember honlapján. Reméljük, ezzel könnyebbé válik mindenkinek, hogy egyénileg és családilag otthonában még áhítatosabb lélekkel tudjon bekapcsolódni az Egyház liturgiájába, imájába, továbbá az online miseközvetítésekbe, illetve a közszolgálati televízió vasárnap és ünnepnapokon közvetített szentmiséibe.

hirdetés

Amíg módunk és lehetőségünk van rá, továbbra is kiadjuk és terjesztjük nyomtatott formában az Adoremust, azaz a rendelkezés nem szünteti meg az eddigi előfizetéseket, terjesztési módokat. Köszönjük vásárlóink és előfizetőink hűségét, megértését” – írják.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 22-től a járvány terjedésének megfékezése érdekében a nyilvános liturgiákat templomainkban szünetelteti. Hasonló döntést hozott meg a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház is, elmaradnak az istentiszteletek és a gyülekezeti alkalmak is. 

 

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás