2020. 03. 20.

Az ima ereje – negyvenezren csatlakoztak már az imalánchoz!

Csodálatos látványt nyújt az imalánc térképe, hiszen immáron negyvenezernél is többen csatlakoztak hozzá. A kezdeményezésre egyre több médium is felfigyel, többek között a Kossuth Rádió is.

41 452 – ennyi kezecske van azon a virtuális térképen, amely annak az imaláncnak lett a jelképe, amelyet szombaton indítottunk “Pánik helyett ima” néven.  Az már az indulás után egyértelművé vált, hogy a határontúli magyarok nemcsak lélekben, hanem imában is örömmel egyesülnek az anyaországiakkal, hiszen Erdélyből és Felvidékről is rengetegen csatlakoztak már az első órákban. Az elmúlt 24 óra fejleménye, hogy már nemcsak a Kárpát-medence “telitődött” meg, hanem Közép-Európa jelentős része is. 

A tizenegy nyelven elérehető imalánc segítségével a különböző nemzetek együtt tudnak imádkozni: a baj összehozza az embereket és közelebb viszi őket Istenhez is.  Többek között erről is beszélt Martí Zoltán, a 777 főszerkesztője a Kossuth Rádióban:

“Egy olyan történelmi időszakban vagyunk, amikor több időnk van az elcsendesedésre, és ráeszmélni arra, hogy mi emberek gyakran úgy viselkedünk, mintha a világ urai lennénk, pedig ez nem igaz. A világnak egy ura van, Isten, aki megteremtette azt. Mikor eszméljünk rá erre, ha nem egy ekkora bajban?

hirdetés

Közösen kell kijönnünk ebből a válságból, közösen, Istent kérve. Ezek azok az időszakok, amikor az ember jobban térdre tud ereszkedni Isten előtt, sajnos gyakran egy tragédia vagy egy járvány hozza ki belőlünk ezt az oldalunkat, pedig milyen jó lenne, ha tudnánk hálát is adni. Magának az imának van egy közösségi ereje, és ez akkor is igaz, ha ez egy virtuális közösség. Jó látni, hogy az imalánchoz való csatlakozás után az emberek hogyan értesítik a barátaikat, családtagjaikat. Most egymássra vagyunk utalva – lelki értelemben is, egyre többen tapasztalják meg, ha teszünkk egy lépést Isten felé, akkor ő százat fog tenni felénk.”

A média segítsége azért is fontos, mert nélkülük és az egyházi segítség nélkül képtelenség lesz eljutni az emberekhez, akik hiába csatlakoznának az imalánchoz, ha nem ismerik a kezdeményezést. Terveink szerint a jövő héten újabb nyelvekkel bővül az imalánc, így megadva a lehetőséget, hogy mások is az anyanyelvükön fohászkodjanak Istenhez a koronavírus idején.

Az imalánc – részletes leírással – ide kattintva elérhető.

 

 

Pánik helyett ima
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz ima lánc hoz szeretnék csatlakozni 2020. 03. 20. 18:56

    imát kozni szeretnék Europáért hogyan csatlakozhatom

    • Válasz Széll Emese 2020. 03. 21. 22:11

      Kérlek Úram légy velünk a szükség órájában. Legyen a te szent szelled azokkal az emberekkel akiknek szükségük van rád. Hiszem hogy te vagy aki értünk halt meg a kereszten és hiszem azt hogy 3 napra feltámadtál. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏 Varunk vissza mennyei atyánk

  • Válasz Bedő Tiborné 2020. 03. 27. 14:59

    Amúgy is imádkoztam naponta,de ezekben a hetekben még buzgóbban teszem nemzetünkért, hazankért, a világért!BEDŐ TIBORNÉ