2020. 03. 19.

Kásás Tamás ingyen pizzával segíti a kórházak dolgozóit

Ingyen pizzával segíti a kórházak dolgozóit Kásás Tamás vízilabdázó, háromszoros olimpiai bajnok, aki mindemellett egy étterem tulajdonosa is. A Tommy di Napoli pizzázó a járvány időszakára zárva tart és online sem fogad rendelésket, de ez nem állította meg őket abban, hogy ne gondoljanak a járvány legnagyobb hőseire.

Bár a járvány alatt zárva tart Kásás Tamás vízilabdázó, olimpiai bajnok étterme, a Tommy di Napoli pizzázó, de nem tétlenkednek kivenni a részüket a segítségnyújtásból. Facebook-oldalukon a következő olvasható:

„Igaz, hogy éttermünk a jelen helyzetben zárva tartja kapuit a vendégeink előtt, és online rendelések tekintetében is, ennek ellenére szeretnénk elismerésünket, és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozók felé.

Ezért a Tommy di Napoli csapata úgy döntött, hogy holnaptól, ameddig készleteink tartanak, napi 200 pizzát szállítunk ki számos budapesti kórházba az ott dolgozók részére térítésmentesen, segítve ezzel az egész napos helytállásukat.”

Kásás Tamás nem az egyetlen sportoló, aki támogatja az egészségügyi dolgozókat. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzig labdarúgócsapatának válogatott kapusa, Gulácsi Péter ötmillió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát.

    „Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, egészségügyi dolgozóknak, akik a frontvonalon harcolnak értünk” – írta a 29 éves futballista. 

A Siófok KC kézilabda klub ügyvezetője, Fodor János pedig bejelentette: valamennyi létesítményüket felajánlják szükség esetén egészségügyi célokra. „A városunk legnagyobb létesítményeiről beszélünk, amelyek jelen állás szerint teljesen kihasználatlanul állnak. Ezért felajánlottuk a városvezetésnek, hogy ha a válsághelyzetben az operatív törzs igényt tart rá, azonnal rendelkezésre bocsájtjuk. Ha a betegellátás miatt szükségessé válna azonnal kinyitjuk a csarnokot, és a 32 ágyas, komplett konyhával felszerelt kollégiumot is. Jelen helyzetben az összefogás, a kötelességvállalás a legfontosabb. Ez a legkevesebb, az emberi kötelességünk” – válaszolta a 24.hu kérdésére Fodor János. 

A magyar klubok közül elsőként a Ferencváros nyújtott támogatást: „az FTC vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az első csapat edzői, továbbá a szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlanak fel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak”.

 

Kép: Facebook

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szilágyi József 2020. 03. 19. 13:11

    Példaértékű.