2020. 03. 11.

Nem döntött még a kormány, hogy elmaradnak-e a szentmisék

Habár szóba került, de még nincsen döntés arról, hogy mi legyen a szentmisék és az istentiszteletek sorsa Magyarországon, miután a kormány veszélyhelyzetet rendelt el.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely miniszter közölte, hogy a kormány felveszi a kapcsolatot az egyházakkal, ezután születhet döntés arról, hogy érinti-e a veszélyhelyzet kihirdetése a szentmiséket és istentiszteleteket:

hirdetés

“Az egyházakkal Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszélni fog, a kérdés felmerült a kormányülésen. Az ő véleményüket is meg fogjuk kérdezni, még nem eldöntött kérdés” – fogalmazott Gulyás Gergely a rendkívüli sajtótájékoztatón.

Mint ismert a kormány a belügyminiszter és az operatív törzs javaslatára megtiltja a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ezen rendezvények esetében a rendezők és szervezők felelőssége, hogy ne tartsák meg azokat. Gulyás Gergely jelezte, hogy a következő napokban és órákban kormányrendeletek jelennek meg, amelyek egyértelműen tisztázzák a részleteket.

A témával kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztályát, terveink szerint külön cikkel jelentkezünk a válasszal.

via: MTI

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás