2020. 03. 09.

Misestop – egész Olaszországban felfüggesztették a szentmiséket

Az Olasz Püspöki Konferencia március 9-től április 3-ig felfüggesztette a szentmisék bemutatását, együttműködve az olasz kormánnyal a koronavírus terjedésének megállításában – számolt be a hírről az Agensir cikke alapján a Magyar Kurír.

A püspöki konferencia gyakorlatilag az olasz kormány intézkedéseit követte, amelyeket a szükséghelyzet miatt rendeltek el.  A minisztertanács elnökségének dekrétuma ma, március 9-én lép érvénybe, megelőző célzattal elrendeli minden polgári és vallási szertartás felfüggesztését az egész ország területén, beleértve a temetési szertartásokat is. A rendelkezés kötelezően magában foglalja a szentmiséket és az egyházi temetéseket is – így tulajdonképpen az olasz püspökök közleménye a döntés elfogadásáról szól.

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. 

hirdetés

A témával kapcsolatban megkerestük Vértesaljai László jezsuita szerzetest, a Vatikáni Rádió magyar adásának szerkesztőjét, aki hamarosan a következő kérdésekben segít eligazodni:

  • Hogyan fogadják a hívek a döntést?
  • A Vatikánban is beszüntetik-e a szentmiséket, vagy csak és kizárólag Olaszországban?
  • A közleményben nem egyértelmű, hogy csak a nyilvános szertartásokat szüneteltetik, vagy a magánmiséket is?

László atya válaszaiból külön cikket tervezünk készíteni.

Forrás: Magyar Kurír/ Agensir

Fotó: Pixabay

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás