2020. 03. 09.

“A cölibátus az idegeneknek és a civileknek nem tetszik” – Szikora Róbert

Érzelmes interjút adott a közmédia “Isten kezében” című vallási műsorának Szikora Róbert énekes, az R-GO énekese. A beszélgetés során olyan váratlan témák is előkerültek, mint a cölibátus, de saját megtéréséről is beszélt a popsztár, aki a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca lesz.

Szikora Róbert újabb interjújában bizonyította be, hogy utánozhatatlan jelenség: az énekessel nemcsak az otthonában, hanem egy templomban is forgatott a közmédia stábja, ahol őszintén beszélt a megtéréséről, arról hogy lehetőség szerint minden nap elmegy szentmisére, de még egy régi Jézus-szobor is szóba került! 

Több megtérése is volt Szikora Róbertnek, az egyik legmeghatározóbb Siófokon:

“Tizennyolc éves voltam, amikor Siófokon játszottunk, negyvenfokos melegben. Betértem egy templomba, mert tudtam, hogy ott mindig hűvösebb van. A dac korszakomat éltem, amikor úgy voltam vele, hogy nem akarom azt csinálni, amit gyerekkoromban. Letérdeltem, és az egész templom miliője teljesen megfogott. Csak azt tudtam mondani legbelülről, hogy “Bocsáss meg Uram!”. “

hirdetés

Erhardt Ágoston riporterrel való beszélgetése során még a cölibátus is előkerült: Szikora szerint a papi nőtlenség az idegeneknek és a civileknek nem tetszik, akik kívülről próbálnak beleszólni az Egyház életébe:

“A cölibátus nem megoldhatatlan, nem fárasztó és pláne nem szenvedés a papoknak! A cölibátusban benne van a “caeli” szó, az hogy ez a Magasságbeli ajándéka: ezt nem a papok találták ki. Pál azt mondja, hogy valaki magányos fickónak születik, valaki családapa lesz, és van olyan is, aki azért, hogy az Istent szolgálja, aki megajándékozza ezzel a hivatással. A cölibátus az idegeneknek és a civileknek nem tetszik, akik beszólnak kívülről. Eleve nem szeretem mikor idegenek beleszólnak egy család életébe, az Anyaszentegyház pedig egy család.”

A művész otthonát bejárva sok kegytárgy is szóba került, közülük az a Jézus-szobor is, amelyiket még a dédnagymamája vásárolt:

“Itt van ez a Jézus-szobor: a dédnagymamám lánykorában vette egy búcsúba. A rákospalotai házukban volt, amikor jöttek az oroszok, mindent lebombáztak, de ez a gipszből készült szobor megmaradt. Látszólag értéktelen, az Ecserire kimész és ötszáz forintért megveheted, de nekem ez a Jézus-szíve szobor a világ legnagyobb kincse.” 

A beszélgetés során szóba került, hogy Szikora Róbert lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik arca:

“Felhívtak a szervezők, hogy legyek én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca. Ez kimondva lehet, hogy nem hangzik nagy dolognak, de belül, a szívemben bizony az. Ez a magyar egyház egyik legfontosabb pillanata lesz, amikor idejön a keresztény világ.”

A teljes beszélgetés ide kattintva megnézhető.

Fotó: iec2020.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás