2020. 03. 05.

“Az életvédelem nem ideológia”- Keresztes Ilona és Bartos Lídia Lelle a magzati élet védelméről

Életvédelemről és annak mai társadalmi helyzetéről beszélgetett Keresztes Ilona és Bartos Lídia Lelle  a HírTV “Credo” című műsorában, egy nemrég botrányt kavart biológia tankönyv kapcsán.

A Credo című műsor első felében az életvédelem volt a téma, ahol Keresztes Ilona a Fiatalok az Élet Szolgálatában Közösség vezetője, illetve Bartos Lídia Lelle a ProLife Hungary alapítója beszélgettek Földi-Kovács Andreával.

A beszélgetés apropója a nemrégiben botrányt kavaró biológia tankönyv abortuszról szóló része volt, amelyben az áll, hogy az abortusz során egy életet oltanak ki. Erre többen is reagáltak, köztük Lídia is a ProLife Hungary oldalán.

De mi az alapja az életvédelemnek?

“Semmilyen ideológiához nem kötöm az életvédelmet, egész egyszerű biológiai tény, hogy a magzat a fogantatás pillanatától ember”– fogalmaz Bartos Lídia Lelle –  majd kiemeli hogy a nő valóban dönt a saját testéről is, hiszen ennek vannak biológiai következményei, mint a vetélésre vagy akár meddősségre való nagyobb esély, valamint pszichés következményei is vannak, mivel számos nőnél tapasztalhatóak a művi vetélésük után az úgynevezett poszttraumás stressz szindróma tünetei, tehát az életvédelem a baba és az anya életének a védelmét is jelenti. 

hirdetés

Az abortusz kérdését a társadalom tabuként kezeli, ha viszont szóba kerül, mindig heves indulatokat vált ki…

“A bűntudat játszik sokszor szerepet, amikor valakinek már esetleg volt abortusza. Ha kimondaná azt, hogy az abortusz helytelen, nem szabadna megtörténnie, akkor saját magát ítélné el. Tehát önigazolásképpen is mennek ezek a vélemények Facebookon és az indulatnak a hőfoka is ezzel magyarázható. A verbális agresszió és az előítéletek, valamint a téves információk terjesztése nagyon gyakori, ezzel együtt pedig a valós információk tévesnek nyilvánítása is nagyon gyakori”- mondja el Keresztes Ilona.

A vendégek fontosnak gondolták kiemelni az ítéletmentes hozzáállást és kommunikációt, hiszen minden ember, ez esetben az anya és a baba élete is értékes, egyik felett sem szabad ítélkezni illetve ítéletet mondani, viszont mindannyiunk felelőssége megvédeni a legvédtelenebbeket, azokat, akik nem tudnak hangot emelni önmagukért: a még az anyaméhben fejlődő embereket!

Teljes adás:

Bartos Lídia Lelle Életbevágó Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás