2020. 02. 28.

Ferenc pápa Budapestre érkezik – sajtóhír

Francesco Grana vatikáni tudósító szerint elfogadta a meghívást a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra Ferenc pápa, és szeptember 20-án Budapestre látogat. Ha igaz a hír, akkor 24 év után érkezhet Szent Péter utódja hazánkba.

Az általában jól értesült vatikáni tudósító, Francesco Grana Twitteren közölte a hírt, miszerint Ferenc pápa elfogadta a meghívást a NEK-re, és annak zárónapján, szeptember 20-án Budapestre érkezik. A pápát rövid időn belül Áder János köztársasági elnök és Erdő Péter bíboros is meghívta a rendezvényre, külön hangsúlyozva, hogy mekkora öröm lenne a magyar nemzet számára, ha országunkba látogatna.

Egyelőre hivatalos egyházi megerősítés még nincsen, Erdő Péter korábban a 777-en így látta az esélyeket:

„Egyelőre nincsen válasz, és pontosan ezért még egy kis remény is van a szívünkben, hogy esetleg maga Ferenc pápa jön el. Ha nem így lesz, akkor meg fogja nevezni a legátust, de ez még nem történt meg. A legmagasabb rang a bíboros-államtitkár, de természetesen más képviselőt is küldhet.”

Ha igaz a hír, akkor Ferenc pápa személyében 24 év után látogathat Magyarországra Szent Péter utódja, legutóbb Szent II. János Pál pápa 1996-ban járt nálunk. Érkezése azért is komoly diplomáciai siker lehet, mert a legutóbbi NEK-re legátust küldött maga helyett, nem magától értetődő, hogy részt vesz a kongresszuson. Áder János a vatikáni látogatása során felhozta a Szentatya tavalyi csíksomlyói látogatását, ahol több tízezer magyarral találkozott – hamarosan úgy tűnik újra megismétlődhet a találkozás, de ezúttal Budapesten.

A kongresszus szeptember 13-20-ig tart majd, a zárómisét a Hősök terén tartják, csakúgy mint az 1938-as kongresszuson.

A Twitter-bejegyzést a Magyar Hang szúrta ki.

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Wg 2020. 03. 01. 17:51

    Ej, azért ilyen clickbait címet nem illik írni, hiszen ez egyáltalán nem hivatalos/biztos/stb. Ne bulvárosodjunk már el.