2020. 02. 21.

“Csak egyetlenegy dolog kell a boldogsághoz, és az nem a láb” – Holló András

Igazán különleges vendégünk lesz a 777 OFFLINE következő rendezvényén: Holló András most már generációkat tanít táncolni – annak ellenére, hogy kerekesszékbe kényszerült motorbalesetét követően. De nem csak táncot tanít, hanem az élet nagy igazságairól is őszintén beszél: Istenről, boldogságról, hivatásról!

“Holló András aki eredetileg kertészmérnökként dolgozott,  ám nagy ismertséget kerekesszékes tánctanárként szerzett. Balesete új emberré tette, lelki mélységeket nyitott meg előtte és elmélyítette hitéletét. Értékrendje példaértékű sokak számára; felfogása és kitartása pedig kimagasló” 

Egy korábbi interjújában így mutatták be Holló András kerekesszékes tánctanár, aki ennél sokkal több: fantasztikus lelkiséggel megáldott ember, aki hitelesen és hiánypótlóan beszél az Istennel való kapcsolatról, a hivatásról, az emberi korlátokról. Nem véletlen, hogy a február 24-i 777 OFFLINE beszélgetés címe is a személyiségére utal: “Életrevaló”! Tavaly a Mladifesten tartott nagyszerű előadást, ahol arra a nagy kérdésre is próbált választ találni, hogy mi kell a boldogsághoz. Íme a Holló-recept:

“A balesetem következtében a szegycsontomtól vagyok teljesen béna: nem is tudom mozgatni, és nem is érzem a testemet. Egy olyan állapotban vagyok, amelyben hagyományosan vett házaséletet élni nem lehet, mert fizikai képtelenség. Ilyen állapotban felvetődik a kérdés, hogy mi a boldogság? Hogyan tudok én boldog lenni? Nem tudom a gyerekeimet felkapni és feldobni, nem tudok elmenni kirándulni a fiammal. 

hirdetés

De ha igaz az, hogy Isten engem boldognak akar látni, akkor ezek nem kellenek a boldogságomhoz. Ha nem tudok lábra állni, akkor lehet nem kellenek a lábak a boldogsághoz. Ha nem látok, akkor nem szükséges a boldogsághoz a látás! De akkor mi szükséges a boldogsághoz? 

Erre a kérdésre csak akkor érted meg a választ, ha Krisztussal valóságosan kapcsolatban tudsz lenni, mert akkor rá fogsz jönni, hogy a boldogság az egyetlenegy dolog:

tudsz szeretni és tudsz szeretetet befogadni.

Mert ahhoz, hogy szeressél nem kell kéz, nem kell láb – sőt még értelem sem. Szellemi fogyatékosként sokkal jobban tudsz szeretni, mert nincsenek meg benned a tudat gátjai. “

A 777 OFFLINE február 24-i eseményére még van néhány szabad hely: a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt tehettek meg.

Holló András tavalyi előadása a Mladifesten:

Fotó: Youtube

777 OFFLINE Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás