2020. 02. 20.

Katolikus „love story” kihívás terjed az Instagramon

Manapság számos „challenge”, azaz kihívás terjed a közösségi média különböző oldalain. Februárban van a Házasság hete és a szerelmesek napja, így Stephanie Weinert kihívása különösen is passzol ezekhez az eseményekhez, számolt be róla az Aleteia keresztény portál. De mit is takar pontosan ez a „challenge”?

Bár már a harmadik részéhez ér pénteken a négyhetes kihívás, érdemes bármikor bekapcsolódni, vagy akár elkezdeni az elejéről az Instagramon futó challenge-et. Stephanie Weinert arra ösztönzi a nőket, hogy osszák meg történeteiket arról, hogy miként találkoztak a férjükkel, ehhez a #fridayintroductionsourlovestory hashtaget használva.

A kezdő posztban Weinert elmagyarázta, hogy mi inspirálta őt a kihívás elindításához.

„A világnak minél több őrült, gyönyörű és hiteles szerelmi történetet kellene hallania. Ez járt a fejemben hajnali háromkor, amikor éppen etettem a gyermekemet. Szeretek azon gondolkodni, amit Isten tett az életemmel és a Péterrel való kapcsolatommal. És nagyon szeretem hallgatni mások történeteit is. Itt van tehát az ötletem, és remélem, hogy sokan velem tartotok. Osszuk meg szerelmi történeteinket ebben a hónapban, a bejegyzésekben ezzel a hashtaggel: #fridayintroductionsourlovestory!”

Weinert négy témakörre osztotta a posztokat.

  • Február 7. „Hogyan találkoztunk?”
  • Február 14. „Egy randink története”
  • Február 21. „Eljegyzésünk története”
  • Február 28. „Esküvőnk története”

A szerelmi történeteket mindig szórakoztató olvasni, de ezt a kihívást az teszi különlegessé, hogy arra összpontosítunk, Isten hogyan van jelen ezekben a kapcsolatokban. A nők ugyanis nem csak azt osztják meg, hogy Isten miként vezette őket férjeikhez, hanem azt is, hogyan alakította az ő kapcsolataikat azóta.

„A te szerelmi történeted nem csupán egy hihetetlen része annak, aki te vagy, hanem egy élő tanúságtétel is, különösen azoknak, akik még mindig várják az ő szerelmi történetük kezdetét. Isten ereje mindannyiunk életében olyan sok szép, egyedi, váratlan és néha őrült módon dolgozik. Februárban oszd meg te is minden pénteken a te történetednek egy darabját, hogy ezáltal is kicsit jobban megismerjük egymást” – írja Weinert.

Forrás: Aleteia

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás