2020. 02. 19.

Legyőzte a koronavírust egy 98 éves püspök

Egy nyugalmazott katolikus püspök a legidősebb ember, aki legyőzte a koronavírust: a 98 éves Zhu Baoyu a kínai Nanyang nyugalmazott főpapja – számolt be a hírről az Aleteia.

A 98 éves Zhu Baoyu-nál február harmadikán diagnosztizálták a koronavírust, amely különösen veszélyes az idős emberekre – 14 százalékuk a halálozási arány az ő esetükben. A nyugalmazott püspök azonban már kilenc nappal később gyógyultnak lett nyilvánítva, így ő a legidősebb ember, aki legyőzte a rettegett betegséget. 

Zhu püspök szervezetét a koronavírus mellett más szövődmények is megtámadták, így a kínai orvosok és epidemiológusok szerint az idős ember gyógyulása szinte csodával ér fel. 

hirdetés

A kínai közvélemény most példaként említi a püspök történetét, miszerint nincsen reménytelen eset, a koronavírust idős és beteg emberek is legyőzhetik. Az ügy különleges pikantériája, hogy a katolikus papok többségéhez hasonlóan a püspöknek is meggyűlt a baja a kommunista rendszerrel, több társához hasonlóan őt is üldözték. 1957-ben, azaz 63 évvel ezelőtt szentelték pappá, 1995-től szolgált püspökként, egészen 2010-ben lévő nyugdíjazásáig. 

Forrás: Aleteia

Fotó: Pixabay/Aleteia

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás