2020. 02. 08.

Én szívesen vagyok gyökér – vicces történetet osztott meg Böjte Csaba

Vicces farsangi posztot osztott meg Facebook-követőivel Böjte Csaba. A népszerű ferences szerzetes írását a  következő mondattal indította: “Jó dolog gyökérnek lenni! “. Az, hogy ennek a kétértelmű mondatnak milyen tanulsága van, azt Csaba testvér a tőle megszokott kedves és humoros módján tolmácsolta.

Jó dolog gyökérnek lenni!!

Farsang van, a jókedv, a vidámság, a tréfálkozás idejét éljük!! Ha magunkon is tudunk kacagni, akkor mindig is lesz amin kuncogjunk! Néztem én is ezt a képet, az oroszhegyi gyerekeink családfáját és az egyik kisiskolás csillogó szemmel mondta, hogy “Csaba testvér a gyökér”! A többiek rászóltak, ő meg nagy kerek szemmel értetlenül nézett a társaira.

hirdetés


Igaza volt a fiúcskának, az alapítványban én vagyok a “gyökér”! Persze nem esne jól, ha a gyerekeink “gyökérnek” titulálnának, de azért jó volt egyet kacagni, a magyar nyelv kétértelműségén.

A kerekrenyíló szemű gyerek kobakjára puszit nyomva, csak annyit mondtam: ne búsulj, mert én szívesen vagyok gyökér, ha ilyen szép virágot bontó vesszők sarjadnak a mindennapjaimból!

Vidám jókedvvel, Csaba t.

 

Forrás és kép: Böjte Csaba Facebook

Szemle Vicc
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás