2020. 02. 07.

Három fiú mentette meg az idős férfi életét

Manapság sokszor halljuk, hogy a fiatalok nem figyelnek eléggé környezetükre, ezért is szívmelengető, ha ennek ellenkezőjéről olvasunk egy történetet. Három fiú ugyanis önzetlenségéről tett tanúbizonyságot akkor, amikor megmentett egy 77 éves férfit, aki elcsúszott a lépcsőn, számolt be róla a duol.hu.

Csapóczi Róbert, Farkas Béla és Kelemen Róbert három dunaújvárosi gimnazista, akik megmutatták, hogy nem szabad általánosítani és a fiatalok is képesek nagy tettekre. Egy 77 éves férfi ugyanis szakadó esőben elcsúszott egy lépcsőn és beszorult lábbal ott feküdt erős szélben. A bácsi pedig hiába kiabált segítségért, az út túloldalán gyaloglók nem álltak meg. A három fiú viszont a segítségére sietett.

„A boltba mentünk ki a kollégiumból kedden este, nagyjából fél kilenc lehetett, és észrevettük az Erdősor végén a háznál, hogy valaki fekszik a lépcsőnél” – idézte fel Csapóczi Róbert a történteket a DUOL-nak.

„Megkérdeztük mi a baja, hogy segítsünk-e felállni, de mondta a bácsi, hogy nagyon fáj a lába, meg sem tud mozdulni. Gondoltuk, hátha eltört. Levettem a kabátom, a fiúk tartották a bácsi fölött, hogy ne ázzon, én fogtam a fejét, hívtuk a mentőt is. Olyan volt a bácsi, mintha sokkos állapotban lenne. Mondta, hogy ott laknak a lépcsőházban, várja otthon a felesége, úgyhogy felmentünk szólni neki is” – árulta el a segítőkész fiatalok egyike.

A bácsi felesége elmondta, hogy először ki sem akarta nyitni az ajtót, amikor kopogtak és aztán amikor a fiúk elmondták, hogy miért jöttek, nagyon megijedt. Ők viszont megnyugtatták, hogy minden rendben lesz.

hirdetés

„Aranyos, értelmes, okos gyerekek ezek. A férjem, aki edző volt egykor, azt mondja: amit adott a fiataloknak aktív korában, azt visszaadja most neki az élet.

Ezek a drága gyerekek csupa vizesen álltak a fagyos esőben, szélben, levették a kabátjukat, és a férjem fölé terítették.

Pánikba estem, és még engem is ők vigasztaltak, hogy ne tessék félni, minden rendben lesz, meggyógyul a bácsi” – nyilatkozta Anna néni.

Aki meglátogatta a fiatalokat a kollégiumban és hálásan megköszönte nekik a segítséget.

Érdemes nekünk is nyitott szemmel járnunk az utcán és figyeljünk arra, ha valaki a segítségünkre szorul!

Forrás: duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás