2020. 02. 07.

Ferenc pápa találkozott a karját korábban megragadó zarándokkal

Nagy port kavart a sajtóban az az eset, ami szilveszter éjjel történt a Szent Péter téren. Egy zarándok ugyanis annyira megszorította Ferenc pápa karját, hogy a Szentatya rácsapott a nő kezére, hogy szabadulni tudjon a szorításából.  Végül január 8-án a VI. Pál teremben tartott általános audiencián  Ferenc pápa néhány szót váltott a hölggyel. 

A szilveszter esti ima után Ferenc pápa szokása szerint a Szent Péter téren üdvözölt a tömegből néhány embert. Azonban az egyik zarándok izgalmában – egyes találgatások szerint kétségbeesésében – megszorította a Szentatya karját, és nem akarta elengedni. Az esetről videó felvétel is készült, melyen jól látható Ferenc pápa ijedtsége és fájdalma, aki az egyensúlyát is elveszti; majd ellöki a nő kezét és enyhén rácsap. Az eset után a biztonsági szolgálat megragadta a nőt, és a kordon mögé lökte. 

Az esetről készült felvétel:

Az esetet követően Újév napján Ferenc pápa a sajtót szélsebesen bejáró esetre utalva arról beszélt, hogy a szeretet türelmessé tesz.

„Sokszor elveszítjük a türelmünket. Én magam is, és bocsánatot kérek, mert tegnap rossz példát mutattam.”

Január 8-án Ferenc pápa szokása szerint körbejárt az audiencián résztvevők között, kezet fogott a megjelentekkel és üdvözölte őket. Ezen az alkalmon Ferenc pápa és a korábban vele erőszakoskodó nő találkoztak és egy pap tolmácsolásának köszönhetően megbékéltek egymással. 

 

Kép: Vatican Media

Forrás: Aleteia.org; Romkat.ro via Magyar Kurír

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás