2020. 01. 16.

Szexualitás és lelkiség – ez lesz a januári OFFLINE témája!

Tapolyai Emőke pszichológus és Bese Gergő atya lesznek a 777 OFFLINE január 29-i eseményének vendégei. Nemcsak a vendégek, hanem a téma is izgalmas: Szexualitás és lelkiség!

Nehéz, de nagyon fontos témával foglalkozik a 777 OFFFLINE januári eseménye, amely ezúttal a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban lesz. Két olyan embert hívtunk vendégnek, akiknek a hivatásuk a lelkek gondozása: Tapolyai Emőke pszichológus lelkigondozó, motivációs előadó, és Bese Gergő atya római katolikus pap – a 777 csapatának tagja.

Az alábbi témakörök egészen biztosan szóba kerülnek majd:

hirdetés
  • Házasság előtti tisztaság kérdése a pszichológus és a pap szemével
  • Hogyan találkozik “munkája” során a szexualitással a pszichológus és a pap?
  • Hogyan állnak a fiatalok a szexualitás kérdéséhez? 
  • Milyen lelki károkat okozhat a rosszul megélt szexuális élet?
  • Mit és miért tilt az egyház a szexualitás terén?

Az esemény az elmúlt időszak sikerén felbuzdulva ismét interaktív lesz, a közönség számos kérdésben foglalhat álláspontot, lesz szavazás is – és természetesen élőben kérdezhetitek két vendégünket. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely hamarosan indul. Ha érdekel az esemény, akkor kérlek jelezd a Facebookon, ahol elsőként kaphatsz további információkat! 

Időpont: 2020. január 29. 19:00
Kapunyitás: 18:30
Helyszín: a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme. (XI. Villányi út 27.)

 

777 OFFLINE
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Nyisztor Rita 2020. 01. 21. 23:07

    Sajnos nem tudok elmenni vidékről a programra, de egy égető kérdésem lenne: Mikor hívő szülőként (nemcsak) a saját gyerekem szexuális nevelésével életkorának érettségének megfelelően keresztény szemmel, úgy gondolom, kellő mértékben foglalkozom, egyházi iskolába járatom, a lányaim osztályának leszervezem a ciklus show-t, sokat beszélgetünk négyszemközt, stb, és ekkor jön egy világi védőnő, aki kb az egészet leforrázza egy önmaguk “megismerésére” sarkalló erogén zónákat ábrázoló képekkel illusztrált előadással… no akkor kinyílik a bicska. Nem vagyok naív, tudom, sok helyről sokféle módon tájékozódhatnak a gyerekeim, viszont őszintén beszélgetünk velük, mit miért tartunk Isten által megálmodott szép útnak és mit nem. Mégis hogy lehetne elejét venni hasonló “liliomtiprásnak”? Vagy csupán az adott védőnő szellemiségén múlik, mit visz be egy felvilágosító órára? Mélységesen fel vagyok dúlva, és félek, hogy a következő a gender elmélet lesz.