2020. 01. 08.

A templom szinte összedőlt, a tabernákulum sértetlen maradt a történelmi földrengés után

Százezrek maradtak ivóvíz és áram nélkül Puerto Ricóban a tegnapi földrengést követően: a természeti csapás nem kímélt egy 180 éves templomot sem, de a tabernákulumot sértetlenül tudták kimenekíteni a hívek.

Az elmúlt száz év legnagyobb földrengése rázta meg tegnap Puerto Rico Guayanilla városát: a 6,4-es erősségű földmozgás súlyosan megrongálta a település 180 éves templomát, azonban a tabernákulum csodával határos módon teljesen ép maradt, benne az Oltáriszentséggel. 

“Nagyon fájdalmas most itt lenni és látni a romokat, de még nagyobb fájdalom az embereken lévő szomorúságban osztozkodni. Szeretnénk támogatni őket, segíteni nekik, minden erőnkkel velük vagyunk” – nyilatkozta az efe.com oldalnak a 20 ezres város templomának plébánosa.

hirdetés

A képeken is látható, hogy hatalmas a kár, a templom oldalai gyakorlatilag eltűntek, az elülső homlokzat a körülményekhez képest épen maradt. Mint ahogy a tabernákulum is, amelyet a helyiek segítségével mentettek ki a romokban lévő épületből, amely félő hogy akár össze is dőlhet. 

A csapás elpusztított egy természeti csodát is, leomlott ugyanis a Punta Ventana néven ismert természetes kőhíd, amely a térség egyik legfontosabb turisztikai látványossága volt. 

A fölrengés az első hírek szerint egy halálos áldozatot követelt, de százezrek maradhattak ivóvíz és áramellátás nélkül.

Fotó: stmedia, CNN, Facebook

Borítókép: Vista de la iglesia católica dañada en Guayanilla, Puerto Rico, después de un poderoso terremoto de 6.4 grados que sacudió la isla hoy 7 de enero de 2020.
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás