2020. 01. 03.

Új lendülettel, de az adventi lelkülettel kezdjük az évet!

Lassan véget érnek a családi ebédekkel, ünnepléssel, társasjátékozással vagy esetleg közös filmezéssel töltött napok és újra a munka, az iskola vagy éppen a vizsgaidőszak vár ránk. Magamon azt érzem ilyenkor, hogy kicsit nehezebben veszem fel a kellő ritmust, pedig ideje, hogy az idei feladataimra koncentráljak.

Ezek közül pedig nem hagyhatom ki természetesen az Istennel való kapcsolatomat sem. Szerencsére az elmúlt adventi időszakom lelki élményekben gazdag volt, de nem szabad, hogy megelégedjek ennyivel. Most jön a neheze, az ott megélt lelkületet kell tovább vinnem az év minden napjára. Legyen szó arról, hogy a napi rutinomban szakítok időt az imádkozásra vagy Szentírásolvasásra, a jócselekedetekre és embertársaimra.

Többször is elhatároztam így év elején valamit korábban, például, hogy hetente többször is elmegyek futni, minden nap olvasom kicsit a Szentírást vagy éppen jobban odafigyelek a napi teendőim beosztására. Bár a lendület az elején mindig megvolt, viszont viszonylag hamar elbuktam, és pár hónappal később már nem is emlékeztem rá, hogy az év elején mit határoztam el. Ezért is tartom fontosnak, hogy az adventi lelkület megőrzésére figyeljek év elején és az sem árt, ha kérem Istent, hogy segítsen kitartónak maradni az elhatározásaimban.

hirdetés

Továbbá az sem hátrány, ha hálát is adok neki, akkor is, ha sikerrel járok, de akkor is, ha elbukom, mert ha utóbbi tapasztalatait jól használom fel, akkor az a későbbiekben előnyömre válhat.

Úgyhogy bármit is határoztunk el az új évre, kívánom, hogy egy új lendülettel, de az adventi lelkülettel kezdjük a 2020-as esztendőt!

#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

1 Komment

  • Válasz varga zoltán 2020. 01. 10. 08:13

    ne haragudjanak megint kérek ,,,élelmiszerben kérnék segitséget!!varga zoltán vadna szabadság tér 15 … vagy vargáné szűcs csilla erste bank 116 00006 00000000 2576 6862 köszönöm és bocsánat