2019. 12. 13.

Ismét várják a gyónni vágyókat az ANGYAL-on

Jövő szerdán rendezik meg Budapesten, a Szent Margit Templomban a 7. ANGYAL-t vagyis az „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”. Monostori László, a templom plébánosa a Bonum TV Délelőtt c. műsorában beszélt bővebben az eseményről.

A Regnum Marianum közösség és a Szent Margit Plébánia már hagyományosan szervezi meg idén is az ANGYAL-t, (Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalom). A bűnbánati- és imaestet karácsony és húsvét előtt azért rendezik meg, hogy minél több ember számára felkínálják a lehetőséget ahhoz, hogy a szentgyónáshoz járuljanak.

„Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok templomban egy pap van és gyakran nincs arra mindig idő, vagy lehetőség, hogy a szentgyónást mindenki időben elvégezhesse. Ezért úgy döntöttünk, hogy megteremtjük ennek a lehetőségét, meg az alkalmat. Talán kicsit a lelkülethez, a hangulathoz is hozzá tudunk járulni azzal, hogy egy ilyen dedikált bűnbánati és imaestre odahívunk sok-sok embert és rengeteg atyát. Tizennyolc papot várunk majd jövő szerdán” – árulta el Monostori László, a Szent Margit Templom plébánosa.

hirdetés

Bár az est a 18 órás szentmisével kezdődik és elvileg 22 óráig tart, azt is hozzátette, hogy az a céljuk, hogy senki ne menjen haza gyónás nélkül, aki szeretne ebben a szentségben részesülni.

„Azokat is hívjuk, akik nem gyónni jönnek. Lelki beszélgetésre is kínálunk lehetőséget, illetve az a tapasztalatunk, hogy vannak, akikben ott spontán mozdul meg valami és elindul a lelkében a gyónás szentsége felé. Sokszor vannak olyan lelkes résztvevői az ANGYAL-nak, akik azt mondják, hogy nem is feltétlenül a gyónás, hanem a sorban állás volt számukra a legnagyobb lelki élmény. Mert közben szentségimádás van, dicsőítő dalokat éneklünk, tele van a templom fiatalokkal. Ennek az egésznek pedig van egy olyan varázsa, ami tényleg megérinti az emberek lelkét.”

Forrás: Bonum TV

Kép: margitos.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás