2019. 12. 06.

“Biztos vagyok abban, hogy Isten nem fáradt el” – Böjte Csaba testvér a világvégéről (is)

Nagyszerű interjút készített Madocsai Bea a Kossuth Rádió Tanúim lesztek című műsorában Böjte Csaba ferences szerzetessel, aki nagy örömünkre még mindig tud új és megszívlelendő gondolatokat mondani! 

“Gyermekként karácsonyra mindig könyvet kaptam, ez kisgyerekként még egy kicsit csalódás volt, mert a játéknak talán jobban örvendtem volna. De édesanyám következetesen könyvet ajándékozott, amit a téli szünet alatt mindig el is olvastam. Ez pedig nagyon-nagyon hozzájárult ahhoz, hogy olyanná váltam amilyen most vagyok: az olvasás megtermékenyíti az ember gondolkodását és fantáziáját! Az ember feje kicsit olyan, mint egy veteményeskert, ha azzal nem foglalkozunk, akkor csak dudva és gaz nő, és ekkor már saját “magunkba betérni” is unalmas lesz. 

Mindenkit arra tudok biztatni, hogy ajándékozzon könyvet: olyan sok szép gyermek – és ifjúsági mű van, rakjuk tele a gyermekeink környezetét szebbnél szebbekkel! Biztos, hogy előbb-utóbb be fog indulni az a gondolkodás, kíváncsiság, amely például fejleszti a memóriát is. Nagyon szeretném, hogy amikor a gyerekek kikerülnek a házainkból, akkor ne csak szép ruháik legyenek, hanem könyvtáruk is. 

hirdetés

Nagyon pesszimista világ kezdett eluralkodni körülöttünk, a klímakatasztrófától kezdve minden szempontból attól félünk, hogy a világvége itt van a nyakunkon. Én biztos vagyok abban, hogy a Mennyei Atyánk, aki ezt a Föld nevű “projektet” négy és fél milliárd évvel ezelőtt elindította, nem fáradt el., vannak neki ötletei, és tovább is fogja vinni ezt a világot.

Ha Jézus nem hitt volna az emberiségben és abban, hogy képes bennünket megtanítani a szeretet parancsára, akkor nem jött volna közénk.  Maga az a tény, hogy Ő megtestesült, emberré lett, és “body guardok” nélkül közénk jött azt jelenti, hogy bízik bennünk, szeret minket és hisz a mi jövőnkben. Ha Isten hisz az emberiség jövőjében, akkor mi miért ne tennék?

Adja az Isten, hogy nemzetünk karácsonyfája alatt ez a Krisztusi bizalom és hit ott legyen!”

Fotó: Magnificat.ro Facebook-oldala

A műsor ide kattintva visszahallgatható

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás