2019. 11. 30.

Tragikus körülmények között halt meg a magyarbánhegyesi plébános

Tragikus hirtelenséggel és módon hunyt el Magyarbánhegyes község plébánosa: Fabisz Ákos atya a templom tornyából zuhant ki, a település a saját halottjának tekinti a hét éve felszentelt fiatal papot.

“Őszinte megrendüléssel és szívből jövő fájdalommal közöljük a lakossággal, a hívőkkel, mindazokkal akik szerették és tisztelték Fabisz Ákos katolikus plébánost , hogy ma délután tragikus hirtelenséggel elhalálozott. Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága, végtelenül hiányozni fog” – olvasható a magyarbánhegyesi település közösségi oldalán, amelynek borítóképét feketére cserélték a tragédia után. 

A település törölte a vasárnapi adventi ünnepséget, helyette 12 órától közös imádságra hívják a hívőket, így emlékezve szeretett plébánosukra. A református egyházközség is megrendülten fejezte ki részvétét az eset kapcsán.

Ákos atya korábban a szegedi dómban szolgált káplánként, 2012-ben szentelték pappá, Magyarbánhegyesen volt először plébános. A helyiek nagyon szerették, a megyei hírportál “A házszentelések rekordere” címmel közölt róla portrét, még 2016-ban, ahol maga is kifejezte mennyire szereti a falut:

“Nagyon jól eltalálták elöljáróim, mintha megérezték volna, hogy ez a hely való nekem. Itt tudok kiteljesedni maximálisan. Ha az itt élők nem karolták volna fel a terveimet, ha nem álltak volna az ötleteim, a kezdeményezéseim mellé, egymagam kevésnek bizonyultam volna” – nyilatkozta a nagy népszerűségnek örvendő pap.

Fabisz Ákos atyát Magyarbánhegyes Önkormányzata a saját halottjának tekinti. 

Nyugodjon békében!

Fotó: kistemplom-csongrad.hu

Hírek

Még nem érkezett hozzászólás