2019. 11. 06.

Figyeljünk oda személyes kapcsolatainkra

Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy mennyire személytelenné tudja tenni a közösségi média személyes kapcsolatainkat, ha nem figyelünk oda eléggé. Néha viszont érdemes egy hirtelen ötletet valóra váltani, és kilépni komfortzónánkból.

A közösségi média világában számos kép, mém vagy videó hívja fel frappánsabbnál frappánsabb módon, hogy mennyi időt töltünk a képernyő előtt, nem figyelve külvilágunkra. Hasonló feladatra vállalkoztak az alábbi videó készítői is.

Nem azt mondjuk, hogy ülj ki a folyosóra a lépcsőházban és vacsorázz ott – de akár ez is érdekes ötlet lehet –, viszont érdekes kérdéseket vet fel ez a videó.

hirdetés

Előfordult már veled, hogy körbe néztél magad körül és mindenki a telefonját nyomkodta? Lehet te is közéjük tartoztál és ezért nem vetted észre a hasonló jelenséget? Vagy amikor hazaértél este, akkor családoddal, esetleg pároddal is kimerült a kommunikáció a „kütyük” nyomkodásában? Esetleg olyan is volt, hogy leraktátok ezeket és egy tartalmas beszélgetéssel teli estétek volt? Vagy, hogy a telefon nélkül töltött családi alkalmak után jól érezted magad, miután kommunikáltál személyesen családtagjaiddal vagy éppen iskola után a barátaiddal?

Reméljük, az utolsó két kérdésre mindenképpen igen a válasz, mert fontos megtapasztalni azt is, hogy örüljünk személyes kapcsolatainknak és éljük is meg őket. Ha esetleg régen éreztél már hasonlót, akkor itt az idő, hogy letedd a telefonodat, vagy felállj a géptől ezen cikk olvasása után és lépj oda családtagodhoz egy beszélgetésre vagy invitáld meg kollégádat, barátodat egy kávéra.

De akár a Szentírást is kézbe veheted, hiszen Isten is biztos örülne egy beszélgetésnek…

Figyeljünk arra, hogy a közösségi média és az elektronikus kütyük ne legyenek rossz hatással személyes kapcsolatainkra!

#csakegygondolat
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Helena 2019. 11. 11. 12:35

    Koszonom ! Habar en is sokat billenytyuzok(sajnos), akkor erzem a legjobban magam, ha a csaladom korul uli az asztalt es elbeszelgetunk/ viccelodunk . Meg az is jo,ha csak csendben ulunk egymassal .Csak egyutt legyunk, ne valasszanak el a kepernyok.