2019. 10. 29.

Tizenkétezren hallgatták Budapesten Nick Vujicicet – 10 fantasztikus gondolat az előadásából

Immáron harmadszorra látogatott Magyarországra Nick Vujicic: a világhírű előadó karok és lábak nélkül tesz tanúságot arról, hogy mik az élet valódi értékei.  A Budapest Sportarénában tizenkétezer ember előtt  beszélt  nehézségről, küzdelemről hitről – előadásának tíz nagyon fontos gondolatát szemlézzük!

1. A létezésünkben a legvagányabb dolog, hogy van testünk, lelkünk, szellemünk és elménk. Amikor tudjuk azt, hogy a testünk, a lelkünk és a szellemünk teljes, akkor a test másodlagossá válik. Főleg, ha hiszel abban hogy örökkön-örökké élni fogsz. Isten igenis tartogatott számomra egy tervet: mégpedig azt, hogy a lelkemben, a szellememben és az elmémben legyek teljes! 

2. Isten nem hallgatja meg jobban az imádat, amikor igaz vagy, amikor többet adakozol, vagy amikor tökéletesnek gondolod magadat. Szeret téged, mert a gyermeke vagy! Szeretném ha tudnád, hogy Isten mindig meghallgatja az imádat, de van amikor nemet mond. Amikor Isten nem adja meg a csodát, akkor az nem jelenti azt, hogy te magad nem válhatsz csodává! 

3. Gyermekkoromban sok konfliktusom volt a szüleimmel és Istennel is. “Hogyan lehetnék hálás, amikor ilyen testet adtál nekem?” – tettem fel a kérdést. Arra gondoltam, hogy soha nem lesz munkám, és soha nem házasodhatom majd meg, vagy ha mégis, akkor soha nem foghatom majd meg a feleségem kezét. Ma viszont már házas vagyok, és habár valóban nem foghatom a kezét, de a szívét igen! Nincsen szükséged kézre ahhoz, hogy a feleséged szívét fogd!

4. A pénz nem ad boldogságot: jó dolog, semmi gond nincsen vele, viszont vannak olyanok, akik minden bizalmukat abba vetik, hogy van-e pénzük. A pénz jön – és a pénz megy, de Isten megad mindent, amire szükséged van! Nem a pénzed határoz meg! 

hirdetés

5. Oka van annak, hogy Isten miért rendelte úgy, hogy az ember a házasságig tartsa meg a tisztaságát: a szex nem egyenlő a szerelemmel! Ha én Isten embere vagyok, és a feleségem is Isten embere, akkor magától értetődő, hogy tisztességgel tartozunk feléje. Azzal, hogy én a házasságig megtartottam a tisztaságomat azt jeleztem a feleségemnek, hogy Istent helyezem az első helyre. Lányok, ha szeretnétek Isten emberéhez férjhez menni, akkor várjátok el tőle, hogy megmutassa, Isten van  az első helyen nála! Ha most nem Isten az első az életében, később sem lesz az!  

6. Honnan tudom, hogy Isten valóságos? Nem azért mert angyalokat láttam volna, de démonokat már igen. Miután pedig démont látsz, biztos hogy nem leszel már ateista! 

7. Istennek több értékes gondolata van rólad, mint ahány homokszem van ebben a világban! 

8. Nem vagyok különlegesebb nálad: nekem is vannak jó és rossz napjaim, gyakran vagyok fent és lent. Amikor Istenre nézek, akkor nem azt látom, hogy mindent megad amit csak akarok. Isten nem egy dzsinn! Ő tisztában van azzal, hogy mit csinál, és ha nem változtat a helyzeteden, akkor erőt ad! 

9. Imádkozz, böjtölj, olvasd a Bibliát! Keresd Istent, és meg fogod találni – ha teljes szívvel keresed őt! 

10. Már nyolc éves koromban imádkoztam azért, hogy nőjön ki a kezem és a lábam, és igazság szerint néha még manapság is szoktam. Sőt,  van egy pár cipő is a szekrényemben arra az esetre, ha ez megtörténne!

 

Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Zoltán 2019. 10. 30. 21:05

    A hite lenyűgöző. Vajon Isten a maga mindenhatóságában miért nem tesz meg annyit, még olyanért sem, aki ennyire szereti őt, hogy legalább 1-2 végtagot kinövesztene neki?

  • Válasz Robi 2019. 11. 03. 18:50

    Korábban már én is imádkoztam érte, hogy nőjön ki a keze és a lába.
    Nem tudhatjuk, hogy Isten mit tesz és miért nem. Részemről is találgatás csupán, de én úgy sejtem, hogy talán épp azért, hogy nekünk, akiknek minden végtagunk megvan és sokszor lelkileg-szellemileg vagyunk csonkák, megmutassa, hogy a lélek épsége sokkalta fontosabb a testnél. Hogy egy ilyen testben is lehet teljes életet élni úgy, hogy szeretjük Istent, felebarátunkat és önmagunkat.