2019. 10. 22.

Nőként a 21. században – 777 OFFLINE legjobb gondolatai

Baj-e, ha a lányok kezdeményezik az ismerkedést? Mi az a hiba, amit sokan elkövetnek a jegyességük alatt? Honnan jön a női önbizalom? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a 777 OFFLINE októberi alkalmán, hol Révész Szilvia író és előadó volt a vendégünk. Az est legjobb gondolataiból szemezgettünk.

„A női magabiztosság az apától indul. Ha az apától megkapja a megfelelő visszajelzést arról, hogy ő szép, értékes, akkor sokkal magabiztosabban indul egy nő az életbe. Ha ezek hiányoznak, akkor még inkább bizonytalan.”

„A szerelem egy olyan állapotot idéz elő, hogy elfelejtjük azt, a jegyességnek vannak más jellegű feladatai is, mint hogy azt számoljuk, hány nap van még hátra a házasságig. Sokszor a lányok az esküvőben gondolkodnak, és a jegyesség azzal telik, hogy megálmodják, hogy ilyen menyasszonyi ruhám lesz, ilyen vendégek, ez lesz a dekoráció, videó, zene stb.  Arra viszont nincs koncepciójuk, hogy mi történik másnap reggel.”

„A szépség egy nagyon félreértelmezett tulajdonság a mai világban. Az a fajta szépség, amit a világ szépnek tart, vagy ahogy az információs társadalomban a tömegkommunikációban ez megjelenik, az egy torz szépség és ezért ösztönösen azt érezzük, hogy az nem az igazi. Mert jól érezzük, tehát az ösztöneink jó irányba vezetnek. Isten teremtett bennünket olyannak, hogy a jelenlétünkkel őrá mutassunk, a személyiségünkkel szebb és élhetőbb hellyé tegyük a világot. Ennek része a báj, kedvesség, gyengédség.”

„Sokszor azért nem kezdeményeznek a fériak, mert a nők lépnek fel így. Ha mi (nők) a helyünkön vagyunk, az egy bátorítás a férfiaknak. Ugyanakkor a férfiak sokszor azért sem kezdeméyneznek, mert az a közeg, amiből jönnek, lehet, hogy apa nélkül nőttek fel, olyan családból jönnek, hogy nem kaptak olyan mintákat vagy nem kaptak olyan támogatást,ami segít nekik megerősödni a férfi identitásban. És ilyenkor persze logikusnak tűnhet az, hogy a nő kezdeményez, de nem ez a segítség. Hiszen akkor még távolabb kerülünk a céltól, hogy mindenki a helyére kerüljön. A nő legfeljebb támogathat vagy segíthet olyan helyzetet teremteni, ahol a férfi kezdeményezhet, de a kettő azért nem egészen ugyanaz.”  

 

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbi videóban:

 

Kép: Bodnár Patrícia

777 OFFLINE Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás