2019. 10. 18.

“Az emberiség megdöbbenve fogja látni azt, hogy mi mit csináltunk” – Székely János az abortuszról

Székely János szombathelyi megyéspüspök volt a HírTV Terc című műsorának vendége, ahol súlyos társadalmi kérdésekről fejtette ki véleményét.

Székely János a beszélgetés elején egy amerikai gondolkodónak a véleményét osztotta meg, amely szerint a rossz értelembe vett globalizmusnak – hiszen van jó oldala is – öt halálos ellensége van:

“Az első halálos ellenség az Isten és a vallás: ez a legalapvetőbb gyökér, ami az embernek tartást ad, mert tudja, hogy az életének mi az oka és a célja, merre kell menni. Mindenekelőtt ezt kell elgyöngíteni. 

A második halálos ellenség a család, és azok a szálak, amelyek kötnek bennünket a szeretteinkhez. A szingli a legideálisabb fogyasztó, a legkönnyebben manipulálható. Erről kell meggyőzni az embereket, hogy “magadra gondolj, magadért élj, önmagadat valósítsd meg”. 

hirdetés

A harmadik ilyen ellenség a nemzet, azok a kötelékek amelyek az őseinkhez és az anyaföldhöz kötnek, valamint a nyelvünkhöz. 

A negyedik – talán meglepő módon – a fizikai értelembe vett föld. Valaki azt mondta, hogy az utolsó magyar nemesek a magyar parasztok voltak, akiknek volt saját földjük, ahol korlátlan urak voltak. Nem lehetett őket a meggyőződésüktől eltéríteni, így ezt a földet is ki kell húzni az emberek lába alól. 

Az ötödik halálos ellenség pedig a közösségek: minden olyan hely, ahol az emberek együtt álmodják és tervezik a jövőiket.  A globalizmus ezeket a gyökereket fűrészeli, gyöngíti. Mi viszont azt gondoljuk, hogy ezek életet adó gyökerek, a keresztény ember ezeket erősíti és ápolja.”

A beszélgetés során a gyermekvállalás is szóba került, Székely János szerint az európai embernek a mentalitásán kell változtatnia:

“A gyermekvállalás elsősorban nem anyagi kérdés, hanem szív kérdése. Nagymamáink sokkal több gyermeket vállaltak – sokkal nagyobb szegénységben. Fontos lenne a mentalitást alakítani, mert tele vagyunk kényelemmel, de nem látunk túl saját magunkon. Tragikus azt látni, hogy az Európai Uniónak jelenleg egyetlen országa sincs, amely a saját népességének növekedését tudná biztosítani. Mintha az emberek szívéből tűnne el valami: az életszeretet, az önzetlenség: az a tudat, hogy szeretetre születtem, arra hogy az életemet odaadjam. “

A püspököt az abortusz témájáról is kérdezték, aki válaszában kiállt az élet védelme mellett:

“Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Az, hogy mikor vágják el ezt az emberi életet, az csak fokozati különbség: ugyanazt az önálló, kicsi, ártatlan és védtelen emberi életet pusztítják el. Talán a modern ember csak azért tudja ezt megtenni, mert nem látja azt, amit tesz. Ha kitennék a magzatot, azt a kicsi gyereket a műtőasztalra, és ott kellene a mozdulatokat végrehajtani – ahogy a koponyáját széttörik és a végtagjait szétvágják – valószínűleg a legtöbb édesanya nem engedné és a  legtöbb orvos nem tudná megtenni. 

Ami történik, az borzalmas: azt gondolom, hogy néhány száz év múlva az emberiség megdöbbenve fogja látni azt, hogy mi mit csináltunk, hogy mik történtek a mi kórházainkban. “

Korábbi interjúnk a püspök atyával:

„Bátran és erőteljesen kell az evangéliumot hirdetni” – újévi nagyinterjú Székely Jánossal

A Terc műsora:

Fotó: Magyar Kurír/Merényi Zita

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Kapisztrán 2019. 10. 21. 01:34

    A püspök Úr “gondolatát” bátorkodom kijavítani vállalva a prófétai kockázatot, nem “néhány száz év múlva”, hanem PÁR HÓNAPON BELÜL a “nagy figyelmeztetéskor” az emberiség szembesül az IGAZSÁGGAL. Hívő, hitetlen egyaránt, kivétel nélkül! Vagyis azzal is, hogy LELKÜNK HALHATATLAN, (ez katolikus hittétel, DOGMA) beleértve a már megfogant magzatot, mivel a megtermékenyülés pillanatában Isten teremti a halhatatlan lelket is, amely egyedi, megismételhetetlen. Valamint azt is elhallgatta apostolutódként, hogy az abortusz tulajdonképen GYILKOSSÁG! Megszegése Isten Törvényének, pontosabban fogalmazva a Tízparancsolatnak! 5. NE ÖLJ! Arról nem is beszélve, hogy az abortusszal Lucifernek mutatnak be VÉRÁLDOZATOT földi ügynökei, doktorok, nővérek tudatosan vagy sem, de mint tettel az emberiséget is “megfertőzik”. Ha egy püspök tanúságtétele felületes, pontatlan, mit lehet elvárni a híveitől. Kettős életet élni? Vajon nem a hasonló megnyilatkozások, magatartások miatt vált “füstölgő mécsessé” a KATOLIKUS EGYHÁZ? Holott tündöklő fénycsóvaként kellene világítania éppen most az “atomkorban”! Vagy talán nincs helye az igazságnak a médiában? És még egy nagyon lényeges szempont: egy püspök püspökként nem személyes véleményt nyilvánít ki, hanem az Egyház tanítását közvetíti mint apostolutód az IGAZSÁG ŐREKÉNT! Ahol és akik ezt elfogadják ott van mit keresni, másutt nincs semmi szín alatt! Ez a végső idők apostolainak “habitusa” a szürke barát által közvetítve!