2019. 10. 17.

“Bud Spencer és én egy életen át barátok voltunk” – Terence Hill

Assisi Szent Ferenc a példaképe, ritkán beszél a hitéről, és a nagy pénzekről is lemondott, hogy boldog “Matteo atya” maradhasson: a 80. születésnapját márciusban ünneplő Terence Hill az osztrák Missio újságnak nyilatkozott, amelyet a Katolikus Válasz fordított le. 

A legendás színész ritkán beszél hitéről, az osztrák lapnak nyilatkozva azonban kicsit a lelkébe is pillanthattunk Terence Hillnek:

“A kapcsolatom a vallással nagyon személyes, bensőséges kapcsolat: boldog, komoly, akár még haragos is. Azt hiszem nehéz beszélni róla, mert olyan kapcsolatról van szó, amit meg kell tapasztalnod. Gyakorló katolikus vagyok. Nem sokszor beszélek róla, mert a hit számomra értékes és rendkívül személyes dolog. Az édesapám gyerekkoromban egy könyvet olvasott nekem Szent Ferencről. Ő a példaképem. Azóta vagyok hívő.”

A beszélgetés során egy történetet is elmesélt: egyszer a nála lévő rengeteg kegykép miatt fogtak gyanút a határőrök:

hirdetés

“Sok éve gyakorlom az Isteni Irgalmasság tiszteletét. Egyszer egy repülőtéren is feltartottak, amiért rengeteg kegykép volt a bőröndömben. A határőség felismert, és azt hitték, fegyvert rejtegetek alattuk.”

Az interjúban arra is kitér, hogy lehetett volna kapzsibb is, de ebben az esetben nem tudott volna hitelesen Don Matteo szerepébe bújni. (A sorozatban Terence Hill egy papot alakít, immáron 18 éve, töretlen a népszerűsége Olaszországban és szerte a világon, így Magyarországon is.)

“Hoztam olyan szakmai döntéseket, amelyeket mások oktalannak tartottak. Nagy pénzeket utasítottam vissza, viszont boldog voltam. Ezért tudok ma hiteles lenni Matteo atyaként.”

Természetesen legendás színészpárja, Bud Spencer is szóba került az interjúban: a szintén mélyen hívő legendára érezhetően tisztelettel és szeretettel emlékezik:

“A színészek egyfolytában vitatkoznak, és aztán otthagyják egymást. Velem és Bud Spencerrel ez másként volt: mi sohasem irigykedtünk egymásra, és sohasem filmeztünk csak a pénzért. Jól éreztük magunkat, és egy életen át barátok voltunk.”

Az interjú végén Terence Hill – azaz Mario Girotti – fontos üzenetet fogalmazott meg mindannyiunk felé:

“Olyanoknak kell lennünk, mint egy vitorláshajó kapitánya. Nem mi vagyunk a szél. Mi csak a hajósok vagyunk. Minden erőnket latba vethetjük, hogy a hajót irányba tartsuk, de a szél ereje nem mi vagyunk.”

Forrás: Katolikus Válasz

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás