2019. 10. 14.

Ferenc pápa véletlenül egy amerikaifoci-csapatért adott hálát – még aznap nyertek

Egy apró tévedés, és már a fél világ erről beszél: Ferenc pápa Twitter-oldalának kezelői – hiszen a Szentatyának aligha van ideje kezelni a virtuális fiókját – apró, de nagy lavinát indító hibát követtek el, amelyből végül egy elég mulatságos történet született. 

Az egyházfő több tízezer hívő jelenlétében szentté avatott öt embert, név szerint John Henry Newmant, Giuseppina Vanninit, Mariam Thresia Chiramel Mankidiynt,  Dulce Lopes Pontest, valamint Marguerite Bayst. „Ma hálát adunk az Úrnak az új szentjeinkért” – írta a katolikus egyházfő (munkatársa), ám a Saints szó elé egy hashtaget tett, így véletlenül megjelölte a bejegyzésben a New Orleans Saints csapatát.

Az ameikaifoci-csapat szurkolói hamar felfedezték a nem várt helyről érkező jókívánságot, így az a klubhoz is eljutott, akik maguk is megosztották azt: „Ezek után nem veszíthettünk” – jegyezték meg a new orleans-i csapatnál. 

A Sainst valóban nyerni tudott, 13-6-ra győzték le a Jacksonville Jaguars együttesét. Hogy a siker csupán a két csapat közti tudásbeli különbségnek volt köszönhető, vagy tényleg az égiek segítették a „Szenteket”, azt döntse el mindenki maga – zárul a Magyar Hírlap cikke.

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás