2019. 10. 04.

Megbocsátott, majd megölelte fivére gyilkosát

A Bibliában többször is olvassuk, hogy bocsássunk meg ellenségünknek. Viszont, amikor az életben hasonló szituációba keveredünk, nem mindig olyan egyszerű. Brandt Jean mégis megrázó tanúságot tett Isten szeretetéről fivére gyilkosának a tárgyalásán. Az amerikai férfi elmondta, hogy megbocsátott neki és a legjobbakat kívánja számára, majd megölelte a rendőrnőt.

Megható pillanatoknak lehettek szemtanúi Amber Guyger bírósági tárgyalásán a jelenlévők. A dallasi rendőrnő tévedésből saját otthona helyett egy szomszéd lakásba lépett be, ahol szolgálati fegyverével lelőtte az idegennek hitt Botham Jeant. Guygert az esküdtszék tíz év börtönre ítélte, azonban az ítélethirdetés után megrázó pillanatoknak lehettek tanúi a megjelentek. Az afroamerikai férfi fivére, Brandt remegő hanggal kérdezte meg beszéde végén a bírótól, hogy megölelheti-e testvérét meggyilkoló nőt.

„Nem tudom, hogy lehetséges-e, de megölelhetem őt? Kérem!” – monda Brandt.

Ezt követően a férfi odalépett Guygerhez, akit megölelt és azt mondta neki, hogy nem akarta azt, hogy börtönbe kerüljön és már megbocsátott neki.

Brandt az eseményt megelőzően beszélt érzéseiről is a tárgyalóteremben.

„Nem akarom sokadszorra is azt mondani, hogy mennyi mindent elvettél tőlünk. Úgy gondolom, ezt tudod jól. Ha valóban megbántad, akkor én a magam nevében beszélve, megbocsátok neked.

És tudom, hogy ha Istenhez mész és megkérdezed őt, akkor ő is megbocsát neked.

Ugyanúgy szeretlek, mint bárki mást. Nem fogom azt mondani, hogy halj meg, mint a testvérem. Személy szerint én a legjobbat akarom neked” – mondta a meggyilkolt férfi fivére.

„Úgy gondolom, hogy Botham is azt szeretné, ha felajánlanád az életed Krisztusnak. Még egyszer mondom, hogy szeretlek és semmi rosszat nem kívánok neked.”

 

Forrás: CNN

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás