2019. 09. 24.

10 felemelő gondolat Laci atyától

Varga László katolikus pap, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Laci atya naponta bölcs gondolatokat oszt meg a Facebook-oldalán. Olyanokat, amelyek aztán egész nap dolgoznak benned, sőt sokszor sokkal tovább. Ezekből válogattunk most össze tízet.

1. Akit megérint a szeretet, az változni kezd. Bűnbánatot tart és még nagyobb szeretettel válaszol a szeretetre!

2. Az élő vizek forrása benned is a Szentlélek. Ha ismernéd, jobban bíznál a mennyei Atyában, önmagadban és másokban is!

hirdetés

3. A boldogságunkhoz szükségünk van olyan valakire, aki feltétel nélkül szeret és olyannak fogad el bennünket, amilyenek vagyunk, akiben mi is bízni tudunk!

4. A híveknek nem leckéztetésre, idomításra, hanem megértésre, igazságra és irgalomra van szükségük, hogy növekedhessenek a szeretetben.

5. A fogyasztói lelkület mindenáron nyerni akar, még a vallásból is hasznot húzni. A Krisztust követő pedig, mindent elveszíteni, ha kell még az életét is.

6. A vallásgyakorlat beéri a bűnöstől való távolság tartással. Jézus pedig találkozásra és a szeretet túláradására hív.

7. A Szeretetbe vetett hit nem ismer lehetetlent. Mindent remél és mindent kér. Válaszd a mindent!

8. Aki magát többre tartja a másiknál, az még nem ébredt rá Isten szeretetének nagyságára és nem lépett rá az alázat útjára.

9. Akkor bocsátottál meg, amikor elengedsz minden megtorlási kísérletet. kicsinyes bosszút. Ekkor már látszik rajtad, hogy hiszel a Feltámadott Szeretetben, Krisztusban.

10. Csak a szeretet képes kimozdítani kicsinyes, énközpontú világunkból és elindítani bennünket egymás felé. Törekedjetek a Szeretetre!

 

Forrás: Laci atya Facebook-oldala 

Kép: pixabay.com

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Dezső 2019. 09. 25. 09:13

    Kedves Anna! Laci atya – immár – nem pap, hanem püspök.