2019. 09. 18.

Remek iskolai kezdeményezés terjed az interneten

Az iskolai piszkálódásokat nem lehet félvárról venni. A gyermekek egymásnak komoly sérüléseket tudnak okozni a csúfolással, mely esetenként fizikai vagy szexuális erőszakba is át tud csapni. A tanárok sokszor nincsenek tisztában ezekkel a problémákkal, a bántalmazott személy nem mer segítséget kérni, és sokszor internetes felületeken érik abúzusok a gyerekeket. Egy Facebook-on terjedő fénykép szerint azonban egy oktatási intézmény jó lépést tett az esetek megelőzése felé.

Egy kedves szó, egy közös játék néha nem is tudjuk, hogy mennyit jelenthet a másik gyereknek! Felnőttként továbbra is fontos, hogy ne rúgjunk bele azokba, akik nehezen teremtenek emberi kapcsolatokat, akiket sokat piszkálnak a munkában vagy a baráti társaságban. Gondoljunk csak bele abba, mit tennénk, ha a mi gyerekünkkel, rokonunkkal történne hasonló? 

hirdetés

A példamutató, kedves viselkedést sosem lehet elég korán elkezdeni! Fogadjuk meg ennek a felhívásnak az üzenetét! Ha vannak gyermekeink, vagy kisebb rokonaink, ösztönözzük őket is erre, ne csak szavakkal, hanem az életünkkel mutassunk példát a kisebbeknek!

 

Kép forrása: Tippek és Praktikák

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás