2019. 09. 18.

“A kereszténység igaz” – Fábry Kornél atya

Fábry Kornél atya szokásához híven világos és egyértelmű tanúságot tett a kereszténységről – ezúttal a 777 OFFLINE szeptemberi eseményén.

“Nézzünk körbe a világban, hogy mi mindenben hisznek az emberek. Ezért jó, hogy a keresztény hit nem egy vakugrás a sötétbe, hanem történelmi tényeken alapszik. Elkezdem élni és visszaigazolja az élet. Ha próbálom a krisztusi tanítást megvalósítani, akkor – lehet hogy nem ér azonnal pillanatnyi előny – de a Jóisten visszaigazolja. 

hirdetés

Csak egy szentírási mondattal szeretném ezt visszaigazolni: “Adjatok és ti is kaptok!” Ez nekem nagyon sokszor visszajött: kicsibe – nagyba, néha olyan módokon, amit el se tudtam volna képzelni. A Jóistennek vannak útjai: a hitünk és a valóság egységben kell hogy legyen.

Küldetésemnek is érzem, hogy a már templomba járó hívő nagyon gondolja át a hitét, azt is hogy mit – miért csinálunk. Hogy tudatosan éljük a hitünket, nem azért mert így szoktuk!  Ha van egy olyan barátom, aki olyan dologban hisz, amely nem igaz, akkor vajon merek-e tenni ellene? “

Fotó: Ficsor Márton

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás