2019. 09. 10.

Az ima ereje – Történet a lánynevelő intézetből

Felvillanyozó történetet osztott meg a napokban Mircsi, aki coachként dolgozik és rendszeresen lánynevelő intézetbe jár önkénteskedni. Sokáig semmilyen hatása nem látszott annak, hogy szereti az ott lévőket és imádkozik értük. Aztán egy nap bebizonyosodott: igenis van értelme.

A Lánynevelő- és javítóintézetbe járok önkénteskedni. Beszélgetek a lányokkal, imádkozom értük, egy-egy gyakorlattal próbálom fejleszteni őket (ha hagyják). Nagyon nehéz ez a terep, nagyon kiszámíthatatlan – sokszor vannak csoporton belüli konfliktusok, a lányok kedve ingadozó, sokszor van, hogy épp nem akarnak beszélgetni. Ráadásul nehezen mérhető, hogy elértünk-e bármit is.
Csak jártatjuk a szánkat, vagy van-e bármi hatása annak, amit mondunk?
Az elsődleges célom beleszeretni ezeket a lányokat Isten Királyságába.

Azt szeretném, ha látnák, hogy van, aki szereti őket, nem számít mit tettek, nem számít, hogy viselkednek.

Ha hússzor is elküldenek, hogy nem akarnak beszélgetni, akkor is megpróbálom még egyszer, és ha igent mondanak, minden előítélet nélkül beszélgetek velük. Mert ilyen az Atya szeretete is.
A közelmúltbeli sikerélményem is ehhez kapcsolódik. Volt egy lány, akivel rengeteget foglalkoztam, és nagyon-nagyon lassan, de elkezdett változni. Azzal kezdődött a kapcsolatunk, hogy egy csoportbeszélgetésben csak sírt, én meg simogattam a hátát.
Gondolkoztam is, hogy nem lett-e volna több értelme valakivel beszélgetnem inkább ehelyett. Hát nem!

Mert a következő alkalommal már a megölelt, és beszélgetni akart.

Legközelebb már imát is kért. Aztán szökésben volt (már sokadszorra). Amikor visszatért, azt mondta, meg akar térni. Sok témában imádkoztam érte, mert vagdosta magát, sokat gondolt a halálra és továbbra is meg akart szökni.
Tegnap pedig azt mondta, hogy ő a legjobb a csoportban, a nevelő támasza gyakorlatilag. Megkapta azt a biztonsági fokozatot, amivel már mehet egynapos kimenőre és szeretné, ha én vinném el valahová!
Szóval végeredményként: igenis van értelme. Még ha nem is látom az adott pillanatban, hogy bármi hatásom is van.

Ha valamire érzed a hívást, és tudod, hogy csinálnod kell, akkor CSINÁLD!

Te is tarts ki, még ha nem is látod rögtön a munkád eredményét! Istené a dicsőség, ha ő nem rendelte volna ki az időt, az energiát, de főleg a bölcsességet, hogy miket mondjak ennek a lánynak, mindez nem történt volna meg.

 

Forrás: Mircsi coach Facebook-oldala

Kép: pexels.com

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás