2019. 08. 28.

Mire figyelj ifjú feleségként?

Ha már megházasodtál, akkor te is biztos átélted már, hogy milyen, amikor feleségként meg kell küzdened férjed figyelméért. Ha még előtte állsz, akkor pedig egy hasznos tapasztalatot olvashatsz Póta Rékától, aki a kepmas.hu oldalon mesélte el, milyen akadályokkal szembesült ifjú feleségként.

„Mivel nincs tévénk, mi azok közé a házaspárok közé tartozunk, akik igyekeznek az estéiket is tudatosan kitölteni, én legalábbis így gondoltam. Összeköltözésünk után nem sokkal azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nem a televízió az egyetlen potenciális ellenfél, mondhatni versenytárs egy feleség életében. Ott van először is a munka, amit egy mérnök esetében bizony haza lehet vinni. Sőt, az én uramnak nem is kell a pc előtt ülnie ahhoz, hogy teljesen kikerüljön a környezete bűvköréből, vagyis az enyémből. Ő ugyanis fejben is képes bármikor dolgozni, amikor valami megoldatlan probléma előtt áll. Bár egy ideig megtévesztő lehet a napi beszámolóm csendes és figyelmes hallgatása, előbb-utóbb elárulja őt az üveges tekintet, és az elmaradt visszacsatolás.” – osztotta meg tapasztalatait Póta Réka a kepmas.hu weboldalon.

Majd hozzátette, hogy az internet is hasonló veszélyekkel jár, sőt, talán még a televíziónál is veszélyesebb, mivel utóbbit legalább lehet ketten nézni.

„Amikor azonban a férjem belegabalyodik a hálózat csapdájába, még a fülhallgatóját is felteszi, hermetikusan elzárva magát minden egyéb ingertől, jelen esetben tőlem. Elismerem, ez olykor egybeesik azokkal az alkalmakkal, amikor én puffogva járok körbe a lakásban, és ontom a megjegyzéseket szétszórt szennyes zoknikról, előhagyott tejről vagy javításra váró kilincsről. Istennek hála eddig mégis áthidaltuk ezeket a problémákat nagyobb drámák nélkül.

hirdetés

Rájöttem ugyanis, hogy bármilyen nehéz is, a legjobb ilyenkor komolyan venni a jelzést, illetve annak hiányát, és békén hagyni a férfiembert egy időre.”

Réka szerint a kezdeti nehézségek ellenére a végén mégis mindketten megkapják, amit akartak.

„Ő egy kis magával töltött időt, én pedig egy figyelő férjet, aki végre magához húz, és azt mondja: na most már jöhetnek azok az intelmek. Naná, hogy erre én is előveszem a kedvesebbik formámat.”

Ráadásul más eseményeken is működik már a házaspáron belüli kohézió, így a másik fél által kedvelt programokban mindenki megtalálja a neki tetsző részt.

„Eljöttek azok a nagyszerű nyáresték is, amikor kisétálunk együtt a szomszédos Városligetbe, és míg ő a kezét az enyémen pihentetve elmélyülten nézi a foci eb-t, én boldogan szürcsölöm a citromos sörömet, és amikor épp nem kommentálom hangosan a játékot (vagyis értetlenkedem), akkor a megbeszélnivaló érdekességeket gyűjtöm a hazafelé útra.”

 

Forrás: kepmas.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás