2019. 08. 28.

Folytatódik a Papkaland – avagy Gergő atya a Budapest Parkban!

Az olvasói támogatásoknak köszönhetően folytatjuk népszerű vlog-sorozatunkat, a Papkalandot! A második évad első részében Bese Gergő atya két diákjával a Budapest Parkban járt!

A Papkaland videósorozatunkat tavaly indítottuk el: Bese Gergő atyát beültettük az autójába, hogy érdekes emberekkel beszélgessen tabuk nélkül. A koncepciónk más volt, mint az átlagos autós-beszélgetős műsoroké: Gergő atya nem csak riporter volt, hanem beszélgetőtárs, akitől a vendég is kérdezett. Az ötlet nem csak nekünk tetszett, a három rész átlagos nézettsége 20 ezernél is több volt, így nem volt kérdés, hogy valamilyen formában folytatni szeretnénk a sorozatot.

hirdetés

A videós műfaj azonban rendkívül költséges – főleg ha igényes alkotást szeretnénk, így a tavaszi 777 OFFLINE eseményeken és az oldalon is gyűjtöttünk  – és továbbra is gyűjtünk – hozzá támogatást. Nagylelkű adományotoknak, valamint a Görögkatolikus Médiaközponttal való együttműködésünknek köszönhetően sikerült kigazdálkodni egy újabb rész elkészítését. 

A forgatókönyv azonban változik: Gergő atyát “kimozdítottuk” autójából, hogy különböző helyszínekre vigyük el, olyan helyekre, ahol egy pap ritkán jár – legalábbis reverendában mindenképp. Az első részben két fiatal gimnazista hívta el a római katolikus papot a Budapest Park nevű népszerű szórakozóhelyre, de előtte komoly, őket valóban érdeklő kérdéseket tettek fel:

Vajon érti-e egy pap a mai “átlagos” fiatalok problémáit, kérdéseit? Vajon ki tudunk-e mozdulni a saját kis burkunkból és megadni a válaszokat az embereket érdeklő kérdésekre? Megtaláljuk-e a hangot a fiatal generációval, amelyik tele van jobbnál-jobb felvetésekkel, de hiába várnak válaszokat, ha nem ismernek hiteles embereket. A Papkaland következő része egyszerre könnyed, ugyanakkor feszeget nagyon súlyos kérdéseket. 

Hamarosan a teljes rész elérhető a 777 Youtube-csatornáján, amelyre érdemes feliratkozni!

Papkaland
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás