2019. 08. 27.

Miért vagyunk keresztények? – A 777 szerkesztőinek válaszai

“Ezért vagyok keresztény” címmel tartjuk meg a nyári szünet utáni első 777 OFFLINE eseményünket szeptember 10-én, kedden. Magunknak is feltettük a kérdést: vajon mi miért vagyunk keresztények? A kérdésre a 777 csapatának 7 tagja válaszol!

Miért vagyok keresztény? Elképzelni sem tudnám, hogy ne legyek az – mintha valaki azt mondaná, hogy éljek oxigén nélkül. Na még mit nem! Persze voltak időszakok, amikor azt hittem, tudom irányítani az életem Isten nélkül is. De újra és újra bebizonyosodik:

szükségem van rá.

Személyesen Rá – a mindenható, mindig jelenlévő Istenre, aki tökéletesen ismer és tökéletesen szeret. Annyira, hogy a legnagyobb kincsét – Jézust – is odaadta értem, hogy szabad legyek. Valódi szabadság, valódi szeretet, valódi élet – nekem elsősorban ezt jelenti a kereszténység.

hirdetés

Szilágyi Anna


Szerencsém van, mert keresztény hitben nevelkedhettem, nem kellett vargabetűket tennem, zsákutcákba kanyarodnom, hogy megismerjem az élő Istent. Ahogy nőttem fel, egyre elevenebb és személyesebb lett Vele a kapcsolatom és mára már el sem tudom képzelni, hogy bármi másra lecseréljem ezt. Számtalanszor megéreztem már Isten őszinte szeretetét, amiben gondoskodás, figyelem, humor és rengeteg meglepetés van.

Én ezért az Istenért vagyok keresztény!

Lábánné Hollai Katalin


Születésemtől keresztény vagyok, azonban az én életemben is elérkezett az a pont, amikor személyes és tudatos döntést hoztam Isten mellett. Ettől a ponttól kezdett el igazán virágozni a hívő életem! Megtapasztalhattam, hogy Isten ereje valóban földöntúli, hiszen olyan szeretetet és erőt kapok tőle, melyre magamtól képtelen lennék. Hogy vannak-e nehézségek? Igen, az élet tele van szenvedéssel, de soha, egyetlen percre sem éreztem azt, hogy Isten elhagyott volna ezekben az időszakokban! Mindig erősebben, bölcsebben, és boldogabban kerültem ki ezekből a szituációkból, megismertem önmagamat, és ami a legfontosabb: megismertem az egyetlen Istent, akihez egész életemben ragaszkodni fogok! Mert amikor az Isten felfedi előtted, hogy ki is Ő valójában, akkor nem lehet hátat fordítani neki, akkor NEM IS AKARSZ hátat fordítani.

Harmati Dóra


Keresztény családban nőttem fel, keresztény iskolákba jártam, ahol fokozatosan megtanultam, elfogadtam, hogy 2000 év alatt a kereszténység sok vihart vészelt át, sok emberi gyarlóság miatt. Ekkor jött el a pillanat, hogy döntenem kellett: a vallásosságot választom, vagy a kapcsolatot Istennel („hitet”), akit addig személyesen nem ismertem, csak a bibliai történeteket. Sok mindenre vágytam, de fogalmam sem volt, mi hiányzik igazából. Évek során jöttem rá, fájdalmasan, hogy amire vágytam, amit vágyni véltem, az mind pótlék vagy múlandó. Én ennél többre vágytam. Fokozatosan tanít Isten, hogyan működik egy kapcsolat Vele és az emberekkel is. Fokozatosan tapasztalom, Jézust figyelve, milyen az igazi ember, milyen emberré akarok én magam válni. Ha nem lennék keresztény, akkor ezt a kapcsolatot kéne eldobnom. Eszembe sincs!

Lábán Tamás


Születésemtől kezdve keresztény családban nőhettem fel, így olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy a kezdetektől megtapasztalhattam, miért jó kereszténynek lenni. Mégis, gimis éveim alatt elérkezett egy pillanat, amikor tudatosult is bennem, hogy miért jó Jézust követni. Nem tagadom, ez rengeteg kihívással és lemondással jár, mégis minden pillanata megéri. Hogy miért? Ezt szerintem nem lehet szavakkal leírni. Ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia. Azt, amikor érzem, hogy Isten szeretete körülölel és kegyelmeivel kíséri életemet. El se tudnám képzelni, hogy ezek nélkül teljes életet élhessek.

Hortobágyi Tibor


A keresztény szó jelentése az, hogy Krisztus-követő, tehát mondhatni az a kérdés az, hogy miért követem Krisztust. Mert tényleg ő az út, az igazság, és az élet! Út, amelyet nem kötelező követned, de miért ne tennéd, ha ez a lehető legjobb út, amelyet Isten neked álmodott. Igazság, amelynek a hirdetése a legszebb feladat. És élet, amely maga az örök élet!

Túl rövid a földi élet ahhoz, hogy ne az örök életet válasszuk! 

Az egyik legszebb magyar szó a Gondviselő: benne van az, hogy a keresztény embernek is ugyanúgy van gondja, de az is, hogy van Valaki, aki ezt viseli. Számomra kereszténynek lenni nem feladat, hanem hatalmas kincs és felelősség: terjeszteni az örömhírt, hogy Isten nem mese, hogy Krisztus valóban legyőzte a halált, és mindezt miattam és miattad is!

Martí Zoltán


Azt, hogy keresztény vagyok, az Isten kegyelmének tulajdonítom. Ajándék számomra, amit nem szabad elpazarolni. Folyamatosan megtapasztalom a Gondviselés munkálkodását és Isten nagyszerűségét, mindez pedig megerősít a hitemben. Kereszténynek lenni számomra nem pusztán a vasárnapokat jelenti, sokkal inkább azt, hogy a Teremtő tervének részeként minden nap arra kell törekednem, hogy hitemnek, vallásomnak megfelelően éljek és szolgáljak. Kereszténynek lenni ma bizonyos körökben végtelenül lenézett, idejét múlt dolog, más körökben egyfajta divat: nekem az életem – akkor is, ha nem sikerül mindig ehhez méltónak maradnom.

Deus Caritas Est – ehhez a bölcs szeretethez pedig nagyon jó odatartozni!

Vágvölgyi Gergely

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Tanúságtétel
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás