2019. 08. 16.

A Skillet rockzenekar énekese súlyos figyelmeztetést adott ki, miután keresztény influenszerek nyilvánosan megtagadták a hitüket

„Mi történik a kereszténységben?”

John L. Cooper, a népszerű keresztény rockzenekar, a Skillet frontembere, szívből jövő tanácsot adott a keresztény influenszerek számára, akik nemrég nyilvánosan tagadták meg hitüket.

Két jól ismert keresztény influenszer jelentette be mostanában, hogy elhagyta keresztény hitét.

Júliusban Joshua Harris, a Búcsú a randevúktól c.  hazánkban is népszerű keresztény könyv szerzője, volt lelkipásztor bejelentette, hogy többé már nem tartja magát kereszténynek és most már az LGBTQ közösséget támogatja.

Marty Sampson, a Hillsong United dicsőítő zenekar vezetője hasonló bejelentést tett közzé a múlt héten, amelyben közölte, hogy „ténylegesen kezdi elveszíteni a hitét”, de ez a gondolat nem igazán zavarja.

hirdetés
Mit mondott Cooper?

Egy hosszú, influenszerekre és a keresztény egyházra reflektáló Facebook-posztban Cooper a következőket írta: „Rendben, kimondom. Mert ez túl fontos ahhoz, hogy magamban tartsam. Mi történik a kereszténységben? Egyre több szókimondó vezető vagy influenszer szakad le, akik valaha a vallás »arcai« voltak.”

„Mindenekelőtt” – folytatja – „soha nem ítélem el azokat az embereket, akik nem ugyanabban hisznek, mint én. Még akkor sem, ha gyűlölik a vallást vagy a kereszténységet. Nincs jogom beleszólni és sok olyan barátom van, aki nem ért egyet a vallásommal és ez részemről 100%-ig rendben van. Azonban, mikor azokról az emberekről van szó, akik ugyanabban hisznek, mint én, akkor már lennie kell bizonyos fokú hűségnek, barátságnak és felelősségnek egymás iránt és Isten Igéje iránt.”

Cooper elmagyarázza, hogy a keresztényeknek és a keresztény egyháznak általánosságban nem szabadna „a dicsőítésvezetőket és gondolati vezetőket vagy influenszereket… fontossá tennie”.

„Veszélyes helyzetben vagyunk, amikor az egyház 20 éves dicsőítésvezetőket tekint a mi igazságunk forrásának” – magyarázza Cooper. „Jelenleg olyan egyházi kultúránk van, amely inkább a modern dicsőítő énekek énekléséből tanulja meg, hogy ki Isten, mint Isten szavának tanításából.”

Cooper szerint nagyon aggasztó, hogy a volt keresztény influenszerek késztetést éreznek arra, hogy „ennyire merészen megváltoztassák az irányvonalukat.”

„Nem értem, hogy miért nincsenek zavarban? Miért nem alázatosabbak? Miért nem szégyenkeznek, félnek, miért nincsenek összezavarodva?” – kérdezi. „Miért akarnád buzgón tovább vezetni az embereket, hogyha még magad sem tudod biztosan, hogy hova tartasz?”

„Véleményem szerint a leginkább megdöbbentő, hogy miután ezek az influenszerek megtagadják a hitüket, mindig olyan »új felismeréssekkel/igazsággal« fejezik be mondandójukat, ami valójában Jézus szavainak visszaöklendezése” – elmélkedik. „Igazán bizarr és ironikus. Mintha csak ezt mondanák: »Én elhagyom a hitemet, de ne feledjétek, szeressétek embertársaitokat, legyetek nagylelkűek és bocsássatok meg egymásnak«.”

Cooper rámutat, hogy ezek a nézetek „nem éppen emberi természetre vallanak”.

„Soha nem született még úgy senki, hogy azt mondja: »Jobban akarok szeretni másokat, mint saját magamat. Oda akarom fordítani a másik orcámat is. Oda akarom adni a pénzemet a szűkölködőknek.« Ezek bibliai alapelvek, amelyeket a próféta/Főpap/királyok királya tanít nekünk, aki azt szeretné, hogy magasabbra tegyük a mércét, ami nem földi mérce, hanem inkább egy »Isten Országa« mérce.”

 

„Itt az ideje, hogy az egyház újra felfedezze Isten Igéjének elsőbbségét. És hogy értékelje Isten Igéjének tanítását. Többre kell értékelnünk az igazságot az érzéseinknél. Igazság az érzelmek felett. Amit most látunk, az annak az eredménye, hogy az egyház influenszereket emelt fel, akik nem az igazságot teszik az első helyre, és akik egy olyan generációt vezetnek, akik szintén nem hisznek az igazság felsőbbségében” – érvel. „És most ezek a hittagadó vezetők még mindig büszkén állnak az élen és határozottan terelik az embereket EGYRE MESSZEBB az igazságtól.”

Az énekes néhány tanáccsal és egy igazán találó bibliai idézettel zárja posztját.

„Esedezve kérlek benneteket, hogy amíg az evangélium fontosságát keresitek, NE engedjétek, hogy kreatív módokon átformáljuk Isten szavait kultúránk képére, elnyomva a kényelmetlen igazságokat, hanem inkább kapaszkodjunk még szorosabban Isten élő Igéjének horgonyába. Mert Ő NEM változik” – írja.

„Kiszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk szava örökké megmarad” (Iz 40,8), zárja posztját.

 

Az eredeti bejegyzés itt olvasható:

Ok I’m saying it. Because it’s too important not to. What is happening in Christianity? More and more of our outspoken…

Közzétette: John L. Cooper – 2019. augusztus 13., kedd

 

Fordította: Tamási Dorottya

Forrás: theblaze.com
Kép: Andrea Friedrich/Redferns

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szabó István 2019. 08. 18. 12:00

    Ébresztő „evangéliumi hívők”.