2019. 08. 06.

Ez történne, ha a Biblia szereplői Uber-t használnának – VIDEÓ!

Vajon hogyan viselkedne Mózes vagy Pál, ha egy Uber-be pattannának be? Ezt az abszurd, ám annál humorosabb elképzelést filmesített meg egy amerikai humorista: a videó pedig hatalmasat tarol az interneten!

Majdnem félmillióan látták már azt a videót, amelyben egy amerikai humorista, John Crist bújik a Biblia legfontosabb szereplőinek bőrébe, hogy kiderüljön, vajon hogyan viselkednének egy Uber-utazás során. A Magyarországon sajnos már betiltott szolgáltatás hasonló a taxizáshoz, de jóval rugalmasabb és talán kiszámíthatóbb is, számos országban népszerű közlekedési megoldás.

John Crist véletlenül sem figurázza ki rosszindulatúan a karaktereket, – talán csak Pilátust és Júdást -ugyanakkor többször is rendkívül humoros módon mutatja be őket: többek között Noé, Ábrahám, Mózes, Dávid – és természetesen Jézus – karaktere is feltűnik a videóban, amely habár angol nyelvű, mégis a legtöbb vicc alaptudással is érthető! 

hirdetés

Az első utas Noé, aki egészen biztos benne, hogy hamarosan özönvíz érkezik a tiszta ég ellenére is. Pál beszállásánál egy agyzsibbasztó szóvicc kerül terítékre: a “so” (nos, tehát), és a Saul hasonlósága. A többit már nem lőjük le:

(Érdemes a feliratot bekapcsolni!)

John Crist keresztény humoristának is mondható, hiszen édesapja lelkész, és a hit az egész életét meghatározza. Nyolcan vannak testvérek, ő a harmadik a sorban. Amikor épp nem humorizál, akkor hitéről tesz tanúságot, valamint egyik legfontosabb gondolatáról, a plébániák, lelkészségek, kisközösségek támogatásáról mondja el véleményét.

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás