2019. 07. 29.

Változott a KRESZ: kereszt kerül a templomjelző táblákra

Módosította a kormány a KRESZ-t, két új közlekedési táblát vezettek be, és könnyítettek a nemzetközi sportesemények járműveinek haladásán – írja a Magyar Közlöny

A jövőben tábla jelzi a templomot, illetve imahelyet, a barna keretben lévő templom sziluett a templomra, illetve a vallásgyakorlásra rendelt más helyre hívja fel a figyelmet. A táblából kettő lesz, az egyik tornyán van, a másikon pedig nincs kereszt.

 

hirdetés

A tájékoztató tábla kiegészítő jelzőtáblájának felirata utalhat a vallási közösség nevére, az általa használt épület nevére és az általa végzett vallásos szertartások időpontjára is.

A dokumentumban  így írnak a módosításról:

A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) 17. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki: „(2a) A templomra és a vallásgyakorlásra rendelt helyre – a 2. számú függelék 20/a. ábra szerint – utaló tábla alapszíne barna. E tájékoztató tábla kiegészítő jelzőtáblájának felirata utalhat a vallási közösség nevére, az általa használt épület nevére és az általa végzett vallásos szertartások időpontjára.”

 

Forrás: Nyugat.hu

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás