2019. 07. 13.

“Te is bajnok vagy” – ritka sportszerű gesztust tett a magyar világbajnok

Világbajnok és nagyszerű sportember: Rasovszky Kristóf nagyszerű gesztussal rukkolt elő fantasztikus győzelmét követően!

Rasovszky Kristóf már a vizes világbajnokság első napján aranyérmet szerzett, ezzel pedig egyből történelmet is írt, hiszen a nyíltvízi szakág történetének első magyar világbajnoki győzelmét ért el. 

Hatalmas fölénnyel nyerte az 5 kilométeres távolságot, tulajdonképpen pihenve figyelte, ahogy a többiek tisztes távolságból küzdenek a dobogós helyekért. Miután megkapta az aranyérmet egy brazil újságíró szólt neki, hogy van egy szudáni versenyző, akinek egészen hihetetlen története van. Mohamed Ibrahim hajnali háromkor érkezett meg Dél-Koreába, saját magának kellett kifizetnie az útiköltséget, hogy élete álma teljesüljön és egy világbajnokságon úszhasson.

hirdetés

A fiatalember szinte alig aludt, úgy indult másnap a versenyen, ráadásul nem nevezhető a legnagyobb klasszisnak sem, így érthető, hogy utolsó helyen ért célba. Olyannyira, hogy a szervezők még azon is gondolkodtak, hogy nem várják be a lassú tempóban érkező sportolót, de végül alapos csúszással sikerült megérkeznie. A már említett brazil újságíró pedig elmesélte ezt a történetet Rasovszky Kristófnak, majd szimpatikusan azt javasolta, hogy mondjon egy-két jó szót neki. 

A magyar világbajnok pedig elindult megkeresni a szudáni versenyzőt, és ahelyett, hogy két jó szót szólt volna az úszóhoz, levette az aranyérmét és a nyakába helyezte. “Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul, és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!” – szólt hozzá, miközben elkészültek a közös fotók. 

Egy igazi bajnoka van Magyarországnak!

A történetet Horváth Gergely Áron Facebook-oldalán találtuk!

Ép testben ép lélek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás