2019. 07. 13.

Stop! Jézus nem egy “pomponlány”!

Néha úgy tűnik, mintha az evangélium üzenete pusztán csak bátorítás vagy vigasztalás lenne, pedig nem csak ennyi! Jézus tanításai nem pusztán a jól-létünkre vonatkoznak, ennél sokkal többről van szó – írja a francia Info Chretienne oldala.

„Attól tartok, hogy Jézust egy lelki pomponlány szintjére redukáltuk. És mi is azzá váltunk egymás számára. Helyeselünk, de nem dorgálunk, megbocsátunk, de nem kérünk bocsánatot. Ünnepeljük – helyesen – az Isten dicsőségét, de nem sírunk bűneink miatt”- írja Melissa Kruger. Igen, Jézus bátorít és vigasztal… De ne felejtsük el, hogy ugyanakkor tanít, rosszall és elvár!

Jézus azt tanítja, hogy ő a középpont:

“Én vagyok … az élet kenyere, a világ világossága, a jó pásztor, a feltámadás és az élet, az út, az igazság és az élet, a szőlőtő… Vagyok, aki vagyok.”

Jézus azt kéri, hogy engedelmeskedj parancsainak:

“Ha parancsaimat megtartjátok, megmaradtok szeretetemben, mint ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Azért mondtam nektek ezeket, hogy az én örömöm bennetek legyen, és örömötök teljes legyen.” (Jn15, 10-11)

Jézus azt parancsolja, hogy kerüld a bűnt:

“Ha a szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt!” (Mk 9, 47)

Jézus nem cinkos a bűnben!

Jézus arra hív, hogy vedd fel keresztedet:

Nem nagyobb a szolga uránál. (Jn 15,20)

Aki utánam akar jönni, tagadja meg önmagát, vegye föl keresztjét és kövessen engem. (Mk 8,34)

Jézus arra kér, hogy menj el az egész világra:

Isten terve az életedről nem csak te ügyed, hanem másoké is: az elveszetteké.

“Menjetek tehát, és tegyetek tanítvánnyá minden népet. Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig! (Mt 28, 19-20)

Jézus nem egy aranyos pomponlány, aki mosolyogva bátorít. Ő a kezdet és a vég. Ő a megváltód.

Maradj meg Benne és tanításában!

Forrás: Info Chretienne
Fotó: Scanfoam

Fordította: Nagyné Molnár Ildikó

 

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás