Szemle

Homoszexuális terápiáról szóló könyvet tiltott le az Amazon

Az Amazon internetes kereskedelmi vállalat leszedte a kínálatról Dr. Joseph Nicolosi pszichológus könyveit, akit a kritikusok a „változásterápia” atyjának tartanak. Más szóval ez azt jelenti, hogy aki azt állítja, lehetséges a változás és a nem kívánt homoszexuális vonzalmon való túllépés, azok számára a könyv nem elérhető többé az cég oldalán.

A LifeSiteNews cikke szerint nem túlzás felvetni a kérdést, hogy vajon a Biblia lesz-e a következő, amelynek megrendelését ilyen módon korlátozzák és teszik elérhetetlenné, elvégre ez az egyik forrása Nicolosi tudományos munkájának is.

A cikk említi, hogy számos, homoszexuális életmódjával felhagyó szerző könyve is elérhető a cég internetes listáján, akik saját tapasztalataikról számolnak be ezen a téren. Emellett több, a homoszexuális közösség véleményétől eltérő, tudományos munka szintén elérhető, ami miatt fel lehet tenni a kérdést: miért pont Nicolosi munkáját szedték le a kínálati oldalról?

A könyv letiltását egy Rojo Alan nevű férfi kezdeményezte, aki számos információ begyűjtése után fordult többször is az Amazonhoz, hogy szedjék le Nicolosi könyvét az oldalról. Tették mindezt úgy, hogy a pszichológus által sikeresen kezelt emberek véleményét teljes mértékben figyelmen kívül hagyták.

Írják továbbá azt is, hogy ezzel a cég rendkívül vékony jégre merészkedett, ugyanis egy szexuális kisebbség érzékenysége alapján hoztak meg egy olyan döntést, amellyel az olvasóktól vonják meg a lehetőséget a választásra. Elvégre az ő dolguk lenne eldönteni, hogy mit szeretnének olvasni, vagy mit nem.

Egy ilyen döntés előtt a legkevesebb az volna, ha politikai részrehajlás és múlt századi cenzúra nélkül mérlegelnék a kérdést. Ha jobban belegondolunk, a középkori könyvégetések nem sokban különböztek ettől, csupán ma mindez az interneten, elektronikus módon történik.

Az eredeti, angol nyelvű cikk ide kattintva érhető el.

(Borítókép)

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Még nem érkezett hozzászólás