2019. 07. 10.

Homoszexuális terápiáról szóló könyvet tiltott le az Amazon

Az Amazon internetes kereskedelmi vállalat leszedte a kínálatról Dr. Joseph Nicolosi pszichológus könyveit, akit a kritikusok a „változásterápia” atyjának tartanak. Más szóval ez azt jelenti, hogy aki azt állítja, lehetséges a változás és a nem kívánt homoszexuális vonzalmon való túllépés, azok számára a könyv nem elérhető többé az cég oldalán.

A LifeSiteNews cikke szerint nem túlzás felvetni a kérdést, hogy vajon a Biblia lesz-e a következő, amelynek megrendelését ilyen módon korlátozzák és teszik elérhetetlenné, elvégre ez az egyik forrása Nicolosi tudományos munkájának is.

A cikk említi, hogy számos, homoszexuális életmódjával felhagyó szerző könyve is elérhető a cég internetes listáján, akik saját tapasztalataikról számolnak be ezen a téren. Emellett több, a homoszexuális közösség véleményétől eltérő, tudományos munka szintén elérhető, ami miatt fel lehet tenni a kérdést: miért pont Nicolosi munkáját szedték le a kínálati oldalról?

A könyv letiltását egy Rojo Alan nevű férfi kezdeményezte, aki számos információ begyűjtése után fordult többször is az Amazonhoz, hogy szedjék le Nicolosi könyvét az oldalról. Tették mindezt úgy, hogy a pszichológus által sikeresen kezelt emberek véleményét teljes mértékben figyelmen kívül hagyták.

Írják továbbá azt is, hogy ezzel a cég rendkívül vékony jégre merészkedett, ugyanis egy szexuális kisebbség érzékenysége alapján hoztak meg egy olyan döntést, amellyel az olvasóktól vonják meg a lehetőséget a választásra. Elvégre az ő dolguk lenne eldönteni, hogy mit szeretnének olvasni, vagy mit nem.

Egy ilyen döntés előtt a legkevesebb az volna, ha politikai részrehajlás és múlt századi cenzúra nélkül mérlegelnék a kérdést. Ha jobban belegondolunk, a középkori könyvégetések nem sokban különböztek ettől, csupán ma mindez az interneten, elektronikus módon történik.

Az eredeti, angol nyelvű cikk ide kattintva érhető el.

(Borítókép)

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás