2019. 07. 07.

A remény 5 üzenete

Sok minden miatt aggódhatunk, még akkor is, amikor ismerjük Isten igazságát, és hisszük, hogy Ő az események irányítója. Isten igéje viszont mindig képes újra lelket önteni belénk – most nézzük meg remény 5 üzenetét a 121. zsoltár alapján!

1. Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (2.vers) Ő hatalmas Úr. Isten hegyeket tud mozgatni, Ő a Menny és Föld alkotója. Mindig velünk van. Segítséget és erőt lehel a lelkünkbe minden nap.

2. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ. (3.vers) Nem engedi, hogy lezuhanjunk a mélységbe. Lehet, hogy csúszós lejtőn találjuk magunkat, és utunk rögös, de Istennek gondja van ránk. Amikor megtántorodunk, és Rá tekintünk, akkor megerősíti lépteinket. Ő szüntelenül vigyáz ránk, fáradhatatlanul gondoskodik rólunk.

3. Az ÚR a te őriződ, az Úr a te oltalmad jobb kezed felől. (5.vers) Isten megőriz bennünket. Ő úgy oltalmaz bennünket, mint ahogy az árnyékoló véd bennünket a nap melegétől. És miért a jobb kezünk felől? Mert, általában a jobb kezünk végzi a munkát, ezért bizonyosak lehetünk afelől, hogy bármilyen feladatot ad nekünk az Úr, az Ő oltalmazó jelenléte kíséri a tetteinket, törekvéseinket.

4. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet. (7. vers) Ő MINDEN gonosztól megőriz bennünket. A gonosz hatalma megtörik, a haláltól való félelem, a betegség és a nehézség elveszti fullánkját, mert az életünk el van rejtve Krisztusban. Bármivel is küzdünk ebben az életben, Isten hatalmasabb minden nehézségünknél. Ő a lelkünk őrizője, Ő tartja a holnapjainkat a kezében.

5. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor. (8.vers) Isten szüntelenül vigyáz ránk, tekintetét nem veszi le rólunk. Egyszerűen azért, mert szeret bennünket. Jártunkat-keltünket figyeli, őrzi a családunkat, gyermekeinket. Ne aggódjunk hát, mert neki gondja van ránk.

Gyakran egy döntésen múlik minden. Döntsünk úgy, hogy a bennünket körbevevő szenny ellenére Istenre függesztjük tekintetünket. Mert Ő alkotta a Mennyet és a Földet, és egészen biztosan egy tökéletes terve van a személyes életünkre vonatkozóan. Ismeri az élet forgatagában az utunkat, Ő egy mindig jelen lévő Isten. Ne feledd hát a mai napon: Tekints fel! Egyedül Nála találsz reménységet!

 

Forrás: Csendes percek Istennel

Kép: pixabay.com

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz akarki 2019. 08. 13. 06:20

    “egészen biztosan egy tökéletes terve van a személyes életünkre vonatkozóan. Ismeri az élet forgatagában az utunkat, Ő egy mindig jelen lévő Isten.”
    Van itt két “egy”. Az első “csak” magyartalan, ezért zavaró, a második viszont teológiailag se stimmel…