2019. 07. 05.

Downos és gyönyörű címmel nyílt fotókiállítás

Egy apró kedveskedésből hatalmas csoda is lehet. Ezt tanúsítja a Nem Adom Fel kávézóban megnyílt kiállítás, mely Down-szindrómás gyermeket nevelő családokról készült képekből áll.

Március 21-én volt a Down-szindróma világnapja, melynek alkalmából Honti Nikolett fotós felajánlott egy ajándék fotózást egy Downos kisgyermek családjának. Hamarosan több fotós is csatlakozott a kezdeményezéshez, mígnem több, mint 150 felajánlás érkezett. Nikolett és Polacsek Eszter fotóművész együtt igyekeztek összehozni a felajánló művészeket és az érintett családokat.

Fotó: Honti Nikolett – A képen Adél

„Feldobtam a Facebookon egy ajándék fotózás lehetőségét a Down-szindróma világnapja alkalmából. Találtam is egy családot, amely nyitott volt a lehetőségre, Eszter kolléganőm pedig rögtön mondta, hogy szívesen csatlakozna hozzám. Agyaltunk egy picit, és kitaláltuk, hogy ha húsz-harminc fotós összeállna, akkor ebből egy nagyobb kampány is lehetne. A kiállítás idejére már ott tartottunk, hogy kétszázhúsz család vett részt fotózáson, és több mint százötven művész csatlakozott hozzánk.” – nyilatkozta Nikolett.

A kezdeményezéshez végül még külföldi fotósok is csatlakoztak. A visszajelzések alapján jövőre is szeretnének majd hasonló kampányt indítani, más témával, de hasonló megközelítéssel.

hirdetés

Steinbach Éva a Down Dada Szolgálat vezetője is nagy örömmel üdvözölte a kezdeményezést: “Bár mindannyian – a Downos családok – különböző fázisokban tartanak a feldolgozásban, a fotózás mindenképp segít nekik ebben. Mindenkinek jó érzés, hogy meg tudja mutatni: az ő gyermeke ugyanolyan, mint bárki másé, és hogy van, akit érdekel a családjuk.” Éva teljesen átérezte a felhívásban rejlő lehetőségeket, hiszen ő is nevelt Downos babát, és nagyon fontosnak tartja a kiállításban rejlő társadalmi érzékenyítési lehetőségeket.

A kiállításmegnyitóról egy rövid kisfilm is készült:

A képeket a kávézóban július 31-ig tekinthetitek meg vagy Honti Nikolett oldalán.

Forrás: nlc.hu
Kiemelt kép: Kiss Éva Brigitta, a képen Kamilla

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás