2019. 07. 05.

11 nem vallásos érv a szüzesség mellett

Sokan úgy tekintenek a házasság előtti önmegtartóztatásra, mintha azt csak vallási irányból lehetne értelmezni. Holott nagyon sok olyan érv szól a tisztaság mellett, melyeket akkor is meg tudsz fontolni, ha nem tartod magadat vallásosnak. Íme néhány személyes tapasztalat házas és egyedülálló emberektől, akik úgy döntöttek: csak a házasságukban lesz helye a szexuális együttlétnek.

  1. Mi van, ha jön a baba?

“Nincs 100%-os fogamzásgátlás. Ha 16 évesen jön a baba, akkor nincs mit tenni… Ugyanakkor nyilván szituáció válogatja, de nem az a legfőbb vágyam, hogy a szüleim házában, a gyerekszobámban történjen meg egy ilyen intim dolog. Szerintem főleg a nőnek nagyon nagy biztonság kell ahhoz, hogy át tudja élni és élvezni a szexet és a házassággal történő elköteleződés nagyon jó alapként szolgál erre.”

2. A hűség és a türelem gyakorlása

“A várakozással egészen hihetetlen szintekre emeltük a türelem gyakorlását, ami hatalmas kincset ér jelenleg a házasságunkban.
Mivel a házasság előtt egy embernek tartogattam magamat, a házasság után is sokkal evidensebb, hogy csak annak az egy embernek adom oda magam. Ez egy kis extra támogatás a hűséghez.”

hirdetés

3. Jobban megismerjük egymást

“Mivel a kapcsolatunkat nem a testiség uralta a házasság előtt (mondjuk utána sem, de nyilván sokkal inkább), volt időnk, lehetőségünk a kommunikációnkat fejleszteni, ami szintén alapszükséglet a hosszú házassághoz.”

 

4. Intimitás növekedése

“A több beszélgetés hatására az intimitás is sokkal jobban elmélyül, ezzel a kapcsolat is egy egészen más dimenzióba tud kerülni. A lelki egymásra hangolódás fontos pont, mielőtt fizikailag is közelebb engedjük a másikat magunkhoz. Nagyobb biztonságot is jelent.” 

 

5. Különleges kapcsolat, egy különleges emberrel

“A szex nem egy puszta életösztön, hanem kapcsolat két ember között. Azért várok ezzel a házasságig, mert úgy gondolom, ez egy olyan különleges és intim élmény, amivel csak a házastársamhoz szeretnék kapcsolódni. Szeretném, ha a házasságban egészen átadhatnám neki magamat, ha csak ő ismerné a testemet és együtt tudnánk felfedezni ennek minden gyönyörűségét.”

6. Nincs hasonlítgatás

“Nem akarom a házastársam teljesítményét másokéhoz hasonlítani. Számomra ez nem arról szól, hogy ki milyen pózokat ismer, nem is érdekel. Fontos a kémia, a vonzódás, hogy együtt legyünk. De ez szóljon csak kettőnkről! Nem akarok azon görcsölni, hogy az előző szerelmek jobbak voltak-e…”

 

7. Hormonális változások

“Az emberi szervezet úgy van kialakítva, hogy az első együttlét során nagy mennyiségű oxitocin szabadul föl, amit kötődés hormonnak is neveznek. Ez egy érzelmi kapcsolatot is elősegít, köt ahhoz, akivel ez  először megtörtént. Ha a nászéjszakádon történik ez meg, akkor a házasságodat erősíted vele. Sokan nagyon fájdalmasan élik meg az első szexuális partnerüktől való elválást, és gyakran egy életen át felidézik ezt az első alkalmat.”

8. Rózsaszín köd

“Az elő másfél évben olyan nagy rózsaszín ködben élsz, hogy nem tudod reálisan felmérni a másik ember hibáit és a kapcsolat mélységét. Nem akarok belerohanni olyasmibe, amiről később kiderül, hogy rossz döntés volt.”

9. Kreativitás 

“Rengeteg randizós helyet felfedeztünk annak idején a férjemmel. Csomó olyan dolgot csináltunk, amit ha a fizikai sík is jelen lett volna, soha nem tapasztaltunk volna meg. Motiválva voltunk arra, hogy kreatívabb randevúkat szervezzünk, és így jobban megismertük egymást.” 

10. Egyedülálló intimitás

“A párod különlegesebbnek érezheti magát attól, ha tudja, hogy te megvártad őt az intimitással, neki tartogattad magadat, és nem kell versenybe szállnia az előző szeretőiddel.”

 

11. Közös fejlődés

“Nincs nyomás rajtatok, hogy bármelyik félnek olyan tapasztalatai lennének, amik profibbá teszik nálad. Együtt fedezitek fel ezt az egészet, nincsen külső nyomás, egymás számára alakultok a házas élet során egyre jobbá. “

Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás